Σαμαράς: Μπαίνουμε στην ανάπτυξη, αλλά έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά

Σύσκεψη στο Μαξίμου με Μανιάτη και Βούλτεψη

Σαμαράς: Μπαίνουμε στην ανάπτυξη, αλλά έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά

​Αισιόδοξος πως η Ελλάδα μπαίνει σε ρυθμούς Ανάπτυξης εμφανίστηκε σήμερα κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε στο Μαξίμου με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ.Μανιατη και την κυβερνητική εκπρόσωπο Σ.Βούλτεψη ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς .

Στην σύσκεψη, η οποία αφορούσε την απεμπλοκή του υδροηλεκτρικού έργου Μεσαχώρας, ο κ.Σαμαράς αφού αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο έργο και στην σημασία που έχει για την χώρα η ολοκλήρωση του, εκτίμησε πως η Ελλάδα προχωρά, αφήνοντας πίσω της το παρελθόν .

«Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά αναπτυξιακών παρεμβάσεων που ξεκινούν σε ολόκληρη τη χώρα. Η Ελλάδα προχωρά. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με ανάπτυξη και με θέσεις εργασίας. Το 2014 η Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Και μας γεμίζουν όλους με πολλή αισιοδοξία οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ για την ανεργία» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε «Έχουμε να κάνουμε, όμως, ακόμα πολλά. Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού αρχίζει να γίνεται μήνα με το μήνα η Ελλάδα μια χώρα φυσιολογική. Και πιστεύω, πραγματικά, ότι όλοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αναφερόμενος ειδικά στο έργο, ο κ.Σαμαράς τόνισε πως για αυτό «έχουν ήδη στο παρελθόν επενδυθεί 283 εκατομμύρια ευρώ. Για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται άλλα 110. Και τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα και θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ».

«Το έργο αυτό θα μπορούσε να καλύψει την ετήσια κατανάλωση ενέργειας ενός νησιού, όπως η Κέρκυρα, ή στο Περιστέρι της Αττικής ή την ετήσια κατανάλωση της Λέσβου και της Χίου μαζί» εξήγησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δείξει την μεγάλη αξία του για την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top