Κ. Παπακώστα: «Προτεραιότητα τα δικαιώματα των ψυχικώς πασχόντων»

Επισκέφτηκε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

​Η υφυπουργός Υγείας Κ��τερίνα Παπακώστα επανέλαβε, σε επίσκεψή της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ότι υποστηρίζει ένθερμα τη λειτουργία της δομής που, όπως υποσχέθηκε, θα ενισχυθεί με ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι: «προτεραιότητα είναι η απόλυτη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικώς πασχόντων».

Όπως τόνισε στη συνάντηση που είχε με στελέχη και εργαζόμενους του Ψυχιατρείου Στόχος της είναι η ανάπτυξη ψυχιατρικών κλινικών σε γενικά νοσοκομεία καθώς και κοινοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας, με απώτερο σκοπό, «την αλλαγή νοοτροπίας και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τον κοινωνικό αποστιγματισμό των ψυχικώς πασχόντων».

Η κ. Παπακώστα εξέφρασε την απορία της γιατί τα τελευταία 30 χρόνια δεν προχώρησε η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίησή της μέχρι το 2015.

Δεσμεύτηκε δε, ότι θα απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και αναφέρθηκε στην πρόταση του υπουργείου για πρόσληψη άλλων 2800 ατόμων, ενώ δήλωσε την πρόθεσή της για δημιουργία Κέντρου υγείας αστικού τύπου μέσα στο Ψυχιατρείο.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για «δραματικά ελλείμματα προσωπικού» και για «τραγικές ελλείψεις που τους αναγκάζουν να λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας» καθώς το ΨΝΘ υποδέχεται περιστατικά από τη Λάρισα, μέχρι τον Έβρο και τις Σποράδες.

Η υφυπουργός Υγείας θα επισκεφθεί την Πέμπτη δομές ψυχικής υγείας στα Τρίκαλα και την Παρασκευή στην Καρδίτσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top