Γάλλος ΥΠΟΙΚ: μεγάλη η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο Δημόσιο της Ελλάδας

Συνάντηση Σαπέν και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αναβάθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, αναγνώρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σε συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι δυο άντρες, συζήτησαν για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση στη χώρα μας, καθώς και για την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική, όσον αφορά στην επίτευξη ποιοτικών στόχων, με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων, όπως επίσης και στην προώθηση μιας νέας κουλτούρας αξιοπιστίας, αξιοσύνης και διαφάνειας στο ελληνικό Δημόσιο.

Μετά το πέρας της συνάντησης οι δυο υπουργοί δήλωσαν:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Γαλλία ήταν και παραμένει ένας πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια της διοικητικής μεταρρύθμισης την οποία έχει αναλάβει το υπουργείο μας. Η συμμετοχή της Γαλλίας υπήρξε καθοριστική σε μια σειρά από αλλαγές, όπως η αξιολόγηση των δομών της δημόσιας διοίκησης και η διαμόρφωση ενός καινούργιου συστήματος επιλογής προϊσταμένων. Προσβλέπουμε στην πολιτική στήριξη της Γαλλίας αναφορικά με το φιλόδοξο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθούμε. Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας να συζητήσουμε όχι μόνον για το παρόν, αλλά και για το μέλλον της συνεργασίας μας και να επιβεβαιώσουμε τους πολύ στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών».

Μισέλ Σαπέν: «Είμαστε δίπλα σας για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που είναι απολύτως απαραίτητες ώστε να είναι αποτελεσματική τόσο η δημόσια διοίκηση όσο και η οικονομία της χώρας και κυρίως η δημόσια διοίκηση να παρέχει υπηρεσίες στο ύψος των προσδοκιών του ελληνικού λαού. Έχουμε μια παράδοση συνεργασίας σε αυτό το επίπεδο. Η ελληνική και η γαλλική διοίκηση έχουν πολλά κοινά σημεία, κάτι που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Θέλω να επιβεβαιώσω για άλλη μία φορά ότι η Γαλλική Δημοκρατία συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά τη μεταρρύθμιση της ελληνικής διοίκησης και θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια η οποία διαπιστώνω με μεγάλη χαρά από τα λεγόμενα του Υπουργού ότι χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και είναι ιδιαίτερα επιθυμητή από την ελληνική πλευρά».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Στεφάνου και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top