Μετρημένα λόγια από Βενιζέλο: Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα για τις Κάννες

Βγάζει “λάδι” τον Μπαρόζο. Αφήνει υπονοούμενα για τον Σαμαρά

Αντί για Χρυσούς Φοίνικες ανταλλάσουν αιχμές και υπονοούμενα στο ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα με τις Κάννες και όλα όσα διαδραματίστηκαν εκεί τον Νοέμβριο του 2011 με τα κλάματα της Μέρκελ και το δημοψήφισμα του Παπανδρέου.

Ο κύριος Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίηση του με το δημοσίευμα των FT και πέταξε το μπαλάκι στον Βενιζέλο, λέγοντας πως ο ίδιος τα έχει πει αυτά επανειλημμένα, το ΠΑΣΟΚ μίλησε γενικά και αόριστα με μια ανακοίνωση και ο κύριος Βενιζέλος από την πλευρά του δεν λέει τίποτα για όλα όσα έγιναν την ώρα που ο κύριος Παπανδρέου κοιμόταν στο αεροπλάνο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον επίτροπο Οικονομικών Σιμ Κάλας, στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε ότι «η συμφωνία που έγινε μετά τις Κάννες είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί κυβέρνηση όπου αρχικά προτάθηκε να ηγηθεί ο κ. Πετσάλνικος, στην συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης, και στο τέλος έγινε πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος. Ήθελε κανείς το πρωί της επόμενης ημέρας να καταρρεύσουν οι τράπεζες και να χρεοκοπήσει η χώρα;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε δε το επίμαχο δημοσίευμα των FT ότι ο κ. Μπαρόζο ήταν ο πρωταγωνιστής της συζήτησης και της διαδικασίας στις Κάννες. «Ήταν παρών μαζί με τον αρμόδιο επίτροπο Ρεν και τον πρόεδρο Χέρμαν Βαν Ρομ��έι. Όποιοι τα λένε αυτά δεν έχουν αίσθηση του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων και του ρόλου των προσώπων στην ΕΕ. Ήθελε κανείς το πρωί της επόμενης ημέρας να καταρρεύσουν οι τράπεζες και να χρεοκοπήσει η χώρα;» διερωτήθηκε.

O κ.Βενιζέλος, όπως πληροφορήθηκε ο ανταποκριτ��ς του STAR στις Βρυξέλλες Θ.Αθανασίου, τόνισε πως «από τον Ιούνιο του 2011 ο Σαμαράς ήταν σε συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή της ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα» και πρόσθεσε: Όπως σωστά είπε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση των Καννών έχουν γραφτεί περισσότερα από όσα έχουν γραφτεί για τη μάχη των Καννών. Γίνεται ανακύκλωση. Κάποια στιγμή θα μιλήσω. Έχουμε ιστορική υποχρέωση να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Θα μιλήσω κάποια στιγμή για τα θέματα αυτά γιατί είναι ιστορική μου υποχρέωση, να εξηγήσω στον ελληνικό λαό σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως των κομματικών τους προτιμήσεων πώς η χώρα στάθηκε όρθια.... Κάναμε τις θυσίες για να κερδίσουμε κάτι και για να αποφύγουμε κάτι. Αυτό που αποφύγαμε δεν το ζήσαμε αλλά περιγράφεται σε γεγονότα και σε σενάρια. Δε θα ευχόμουν ποτέ σε ένα εκπρόσωπο της Ελλάδος, σε ένα πολιτικό πρόσωπο να ζήσει τις καταστάσεις που έχουμε ζήσει και να βρεθεί αντιμέτωπος με τόσο σκληρά σε τέτοια διλήμματα μετρώντας την αντοχή υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Εμείς μετρήσαμε την αντοχή και απεδείχθη ότι η χώρα άντεξε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top