Μειώνεται κατά 2,1 δις ευρώ η χρηματοδότηση σε ΕΟΠΥΥ και Ταμεία

Το ανακοίνωσε ο υπ.Εργασίας Γ.Βρούτσης

​Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 προβλέπει μειωμένη χρηματοδότησή τους κατά 2,1 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2013.Από το ποσό αυτό, το 1,8 δισ. ευρώ αφορά τα Ταμεία γενικότερα και τα 300 εκατομμύρια τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, το 2013 θα δοθούν 15,7 δισ. ευρώ για ασφαλιστικά ταμεία, ΕΟΠΥΥ και ΟΑΕΔ, ενώ με βάση το προσχέδιο του 2014 θα δοθούν 13,2 δισ.

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας, η οποία αποσκοπεί στην αύξηση της εισφορο - συλλεκτικής ικανότητας των Ταμείων, καθώς το σημαντικό χρηματοδοτικό κενό του ΕΟΠΥΥ οφείλεται στη μειωμένη είσπραξη εισφορών από τα Ταμεία που τον απαρτίζουν (κυρίως ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ), λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον Οργανισμό, είναι ότι την Τετάρτη αποφασίστηκε η όγδοη τροποποίηση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2013!!!!!!!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top