Αυτοί είναι οι 2000 εργαζόμενοι που θα απολυθούν από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2013

Πετάει στους δήμους το μπαλάκι η κυβέρνηση!

«Κύβος ερρίφθη»…. Ο φάκελος απολύσεις στο Δημόσιο, όπως όλα δείχνουν έκλεισε με την αναδιάρθρωση των δημοτικών ραδιοφώνων. Τα 2000 άτομα που πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να δουν την έξοδο βρέθηκαν…. και η λίστα συμπληρώθηκε!

Ποιοι θα «θυσιαστούν»

Δημοτικά ραδιόφωνα (700 άτομα), αμυντική βιομηχανία (1000 άτομα) και επίορκοι (250-300 άτομα) συμπληρώνουν το "πάζλ" των απολύσεων για το 2013.

Όσον αφορά την αμυντική βιομηχανία, όπως αναλυτικά αναφέραμε και χτες στο star.gr, το υπουργείο εσωτερικών προσανατολίζεται στην αναδιάρθρωση εν λειτουργία, με τα δημοτικά ραδιόφωνα να είναι η επόμενη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων.

Σύμφωνα με το Έθνος, πρώτοι το "χορό" των απολύσεων θα σύρουν 700 διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι που εργάζονται στη δημοτική ραδιοφωνία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η αναδιάρθρωση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στα ραδιόφωνα με μόνιμη σχέση εργασίας και έχουν μεταταχθεί εκεί από άλλες θέσεις των δήμων θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Γ.Μιχελάκης: Οι Δήμοι αποφασίζουν για τα δημοτικά ραδιόφωνα

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε την ανάγκη εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα και επεσήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι κι αυτό θα έπρεπε να ενδιαφέρει περισσότερο.

«Οι δήμοι θα αποφασίσουν για το μέλλον των δημοτικών ραδιοφώνων στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών τους για τα οποία ήδη έχουν συμφωνήσει» τόνισε ο κ.Μιχελάκης με αφορμή το δημοσίευμα του Έθνους. «Όλα τα άλλα αποτελούν προς το παρόν σενάρια» τόνισε.

O υπουργός χαρακτήρισε τη δημοτική ραδιοφωνία «δημοτική επιχείρηση ειδικού σκοπού» και διαβεβαίωσε πως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στους δήμους.

Αν και υπάρχει συνταγματικό ζήτημα της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης, το θέμα θα λυθεί όπως ακριβώς συνέβη με τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top