Στήριξη από Γερμανία: Στο Βερολίνο στις 3 Ιουλίου ο πρωθυπουργός

Έρχεται και ο Σόιμπλε στην Αθήνα να δει τον Στουρνάρα

Στήριξη από Γερμανία: Στο Βερολίνο στις 3 Ιουλίου ο πρωθυπουργός

Με γερμανική στήριξη συνεχίζει η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που το έδειξε καθαρά τόσο η επικοινωνία Μέρκελ με Σαμαρά όσο και η επικοινωνία Σόιμπλε με Στουρνάρα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, αναμένεται να βρεθεί στο Βερολίνο στις 3 Ιουλίου στο πλαίσιο σύσκεψης υπουργών Εργασίας της ΕΕ (θα δώσουν το παρών και οι ηγέτες των χωρών της νότιας Ευρώπης) για την ανεργία υπό την καγκελάριο Μέρκελ, με την οποία θα έχει συνάντηση ο πρωθυπουργός.

Κάτι που σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο όχι μόνο την στήριξη στον κ. Σαμαρά από το εξωτερικό αλλά και το ότι οι εκλογές δεν υπάρχουν καν στη σκέψη του πρωθυπουργού.

Λίγες ημέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 27 και 28 Ιουνίου, θα έχει επισκεφθεί τη Γερμανία ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα μιλήσει στο ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ο υπουργός ανάπτυξης αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογό του και αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ, καθώς και με τον υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα αναμένεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του Γιάννη Στουρνάρα. Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη κλειστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top