Νέος χάρτης για τους εκπαιδευτικούς. Φεύγουν 13.000 δάσκαλοι-καθηγητές και δεν αντικαθίστανται

Μανιτάκης: Μέχρι το τέλος Ιουνίου μετακινούνται 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι

Για όλους και για όλα μίλησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης ο οποίος υποστήριζε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη μετακινηθούν συνολικά 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA τόνισε ότι 12.500 υπάλληλοι θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. εως τα τέλη του 2013 αναμένεται να δρομολογηθούν οι απολύσεις στο δημόσιο, μέσω των αναγκαστικών αποχωρήσεων και το κλείσιμο οργανισμών.

«Οριζόντιες απολύσεις δεν θα γίνουν. Θα τηρήσουμε τον κώδικα και τις διαδικασίες» τόνισε.

«Πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για να μη γίνουν τυφλές απολύσεις» είπε ο Αντώνης Μανιτάκης ενώ για τις αποχωρήσεις των επίορκων τόνισε ότι «έχουν καθυστερήσει επειδή δεν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια, με το άλλοθι των ποινικών δικαστηρίων».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, κατά περίπου 13.000 άτομα θα μειωθεί φέτος το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων. Από αυτούς οι περίπου 6.000 θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι, οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά -σύμφωνα με τον νέο νόμο- είτε σε σχολεία της ίδιας περιφέρειας είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα υπάρχει ανάγκη.

Σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να προστεθούν και οι μηδαμινές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο Παι��είας θα καλύψει τα κενά που δημιουργούνται με αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας και μεταθέσεις.

Ήδη το υπουργείο υπολογίζει τα κενά αλλά και τα πλεονάσματα ώστε να προχωρήσει σε αναγκαστικές μεταθέσεις και ε��ιβολή του μέτρου αύξησης του διδακτικού ωραρίου για τους καθηγητές κατά δύο ώρες την εβδομάδα.

Έτσι, αναμένεται να καταργήσει έναν σημαντικό αριθμό οργανικών θέσεων που αυτό στην πράξη για τους καθηγητές σημαίνει απολύσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top