Διεκόπη η δίκη Τσοχατζόπουλου-Μελαγχολικός ο Άκης, ψυχρός ο Ζήγρας, ράκος η Λαμπροπούλου! ΦΩΤΟ

Η κατάρρευση της λογίστριας, το παρασκήνιο και η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου-ΒΙΝΤΕΟ

Διεκόπη η δίκη Τσοχατζόπουλου-Μελαγχολικός ο Άκης, ψυχρός ο Ζήγρας, ράκος η Λαμπροπούλου! ΦΩΤΟ

​Πρώτη δημοσίευση:10:40

Διεκόπη λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, η πολύκροτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία θα συνεχιστεί αύριο προκειμένου να τοποθετηθούν οι εισαγγελείς επί των ενστάσεων.

1925510.jpg

Νωρίτερα...

Φορώντας μπλε σκούρο σακάκι, γκρι παντελόνι και ένα γαλάζιο πουκάμισο και κρατώντας στα χέρια του τον ίδιο σκούρο μεγάλο φάκελο που είχε και στην πρώτη συνεδρίαση πέρασε και πάλι σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί το κατώφλι του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την επανάληψη της δίκης με τον ίδιο βασικό κατηγορούμενο.

1925350.jpg

Ο κος Τσοχατζόπουλος φανερά προβληματισμένος και σκυθρωπός βγήκε πρώτος από την κλούβα της αστυνομίας και ακολούθησε η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη ντυμένη με βαριά χειμωνιάτικα ρούχα αλλά και εμφανώς καταβεβλημένη.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, τη δίκη καλύπτουν και ξένα μέσα , ενώ η ατμόσφαιρα είναι πολύ διαφορετική από την πρώτη ημέρα της δίκης, αφού δεν υπήρχε καν κόσμος έξω από το Εφετείο.

Στο εδώλιο κάθονται 11 από τους 19 κατηγορούμενους. Μεταξύ των απόντων είναι η πρώην σύζυγος Γκούντρουν Μολντενχάουερ και η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι οποίες δεν είχαν προσέλθει ούτε κατά την έναρξη της δίκης.

Όπως αναλυτικά γράψαμε στο star.gr νωρίτερα, αυτό που αναμένεται σήμερα είναι βροχή ενστάσεων από τους δικηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου και των άλλων κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι του κου Τσοχατζόπουλου δίνουν μάχη προκειμένου να έρθει το τότε ΚΥΣΕΑ, που έπαιρναν μαζί τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά, ενώ ο δικηγόρος της κας Α.Τσοχατζοπούλου εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως η πελάτισσα του δεν είναι σε καθόλου καλή ψυχολογική κατάσταση.

1925403.jpg

Το κλίμα ανάμεσα στον κο Τσοχατζόπουλο και στον ξάδερφο του Νίκο Ζήγρα εξακολουθεί να είναι πολύ ψυχρό, με τους δύο άντρες να μην ανταλλάσσουν κουβέντα! Ένα ράκος φαίνεται πως είναι και η λογίστρια του κου Τσοχατζόπουλου, η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στα πρώτα λεπτά της δίκης ξέσπασε σε λυγμούς και στο διάλλειμα προσπαθούσαν οι δικοί της άνθρωποι να της δώσουν λίγο κουράγιο.

1925400.jpg

Η δίκη θα γίνεται δυο φορές την εβδομάδα.

Η πρώτη απόφαση στη δίκη του Άκη

1925509.jpg

Δεκτή έκανε, το τριμελές εφετείο κακουργημάτων την παράσταση του ελληνικού Δημοσίου στη θέση της πολιτικής αγωγής, στη δίκη του Άκη Τζοχατζόπουλου.

Αν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αμφισβήτησαν εκ νέου τη δυνατότητα του Δημοσίου να παρασταθεί , τονίζοντας ότι η δίκη αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως το Δημόσιο δικαιούται να διεκδικήσει τη βλάβη που υπέστη, ξεχωριστά από καθέναν από το��ς κατηγορούμενους.

«Είναι παραδεκτή και νόμιμη η παρουσία του ελληνικού δημοσίου . Θα δούμε αν είναι αληθή τα υποτιθέμενα πραγματικά περιστατικά» σχολίασε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.
Υπενθυμίζουμε πως το ελληνικό Δημόσιο ζητά μέσω των συνηγόρων του ,την καταβολή ποσού 1 εκατ. ευρώ από κάθε κατηγορούμενο για τη ζημία που υπέστη.
Δείτε βίντεο επάνω και ΕΔΩ
Βίντεο star και πρωινό ΑΝΤ1
Φωτογραφίες eurokinissi
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top