Πόλεμος για τη ρύθμιση-βόμβα Μανιτάκη που θέτει εκτός Δημοσίου συμβασιούχ��υς

"Δεν υπογράφω" λέει ο Ρουπακιώτης!

Στα… μαχαίρια βρίσκονται Α. Μανιτάκης και Α. Ρουπακιώτης μετά τη διάταξη που καταργεί όλες τις προσωρινές διαταγές, οι οποίες οδήγησαν στην επιστροφή των συμβασιούχων στο Δημόσιο!

Η διάταξη αυτή που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, έφερε τη σφοδρή αντίδραση του κ. Ρουπακιώτη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε να την υπογράψει καθώς αναιρεί τη διάταξη που είχε περάσει πριν από λίγες εβδομάδες από τη βουλή και η οποία προβλέπει ότι «σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση».

Μάλιστα, έως αργά το βράδυ επέμενε στην άρνησή του να υπογράψει τη νέα ρύθμιση, κάτι που είναι απαραίτητο για να πάει προς ψήφιση στη Βουλή, αφού αφορά μετατροπή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης αποτελεί προϋπόθεση.

Αν ισχύσει η ρύθμιση αυτή, τότε κινδυνεύουν να οδηγηθούν άμεσα στην έξοδο εκατοντάδες συμβασιούχοι, που έχουν επιστρέψει στην εργασία τους με δικαστικές διαταγές. Την ίδια στιγμή εργατολόγοι σημειώνουν ότι η διάταξη –ανάλογα με την τελική διατύπωσή της– δεν αποκλείεται να αφορά ακόμη και εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν περάσει στην εφεδρεία και έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα, κάτι που αν συμβεί θα αγγίζει πλέον τουλάχιστον 20.000 άτομα.

Παράλληλα, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η λίστα με τους φορείς που καταργούνται, από τους οποίους και θα προέλθουν οι πρώτοι 1.800-2.000 υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο!

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top