«Βλέπει» νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους ο Φώτης Κουβέλης

Αποκλείει το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις

​Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών και λίγο πριν ξεκινήσουν και πάλι οι καθοριστικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για όλα τα θέματα «αγκάθια», ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μια νέας διαγραφής του ελληνικού χρέ��υς, απορρίπτοντας ωστόσο την περίπτωση να υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις!

Μιλώντας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) ο κυβερνητικός εταίρος τονίζει, ότι «το ελληνικό κράτος χρειάζεται την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων και επενδυτικών πρωτοβουλιών, ενώ οι ξένες επενδύσεις που έχουν προχωρήσει εν μέρει αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα που αντιμετωπίζει κρίση».

Ο κος Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία πως τα πρώτα σημάδια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα υπάρξουν προς το τέλος του χρόνου.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ��ς Κουβέλης χαιρετίζει την πρόσφατα συμφωνηθείσα συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία HP, την κινεζική Cosco και τους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναφερόμενος στις δραματικές εξελίξεις της Κύπρου, ο κος Κουβέλης ασκεί κριτική στα μέτρα διάσωσης του νησιού, τονίζοντας πως το μοντέλο αναγκαστικής εξυγίανσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, που τώρα θέλουν να εφαρμόζουν κάθε τόσο, δεν επιτρέπεται να γίνει αποδεκτό και πως είναι πραγματικός και μεγάλος ο κίνδυνος να ζημιωθεί με αυτόν τον τρόπο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Χαιρετίζει, ωστόσο, το γεγονός ότι στην περίπτωση της Κύπρου δεν θίγονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ενώ θεωρεί πως υπήρξε αναγκαία μια λύση του προβλήματος εντός της ευρωζώνης.!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top