Νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ

Αφορμή οι θέσεις Σκουρλέτη και Λαφαζάνη

Νέα  κόντρα μεταξύ  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ
Νέα κόντρα ξέσπασ�� σήμερα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά το ευρώ και τις διαφορετικές θέσεις που εξέφρασαν ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real Fm, απάντησε σε ερώτηση για το αν πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, μετά τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό:

«Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία από το 30 να πάει στο 40; Nα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό; Όχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ».
Σε συνέντευξή του στον επίσης στον ΒΗΜΑ Fm, o Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε: «Ουδέποτε το κόμμα είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το αντίθετο. Θα έλεγα ότι η επιλογή και του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μη φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ήταν πάντοτε – πλειοψηφικά ομιλώ – σταθερά προσηλωμένο σε αυτή την άποψη και διεκδικούσε μια διαφορετική ευρωζώνη και Ευρώπη».

Η ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα τα συγκεκριμένα αποσπάσματα των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι και οι δύο τους στο παρελθόν είχαν υποστηρίξει τις ακριβώς αντίθετες απόψεις:

«Π. Λαφαζάνης μέχρι χθες: “Ασφαλώς η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωζώνη, αλλά και την Ε.Ε. χρειάζεται επανεξέταση”...

Π. Λαφαζάνης σήμερα: “Ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”...

Π. Σκουρλέτης μέχρι χθες: “Κανένας από το ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει την έξοδο μας από το Ευρώ”...

Π. Σκουρλέτης σήμερα: “Πάση θυσία για τίποτα και σε τίποτα. Προφανώς, όχι και για το Ευρώ”...

Τι δεν καταλαβαίνεις...; Πιο σταθερές απόψεις έχεις δει ποτέ σου;».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε με δική του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει ειρωνικά :

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το iq των στελεχών του Γραφείου Τύπου της ΝΔ δεν τους επιτρέπει να κάνουν δευτερογενείς σκέψεις και να κατανοήσουν σύνθετες, ολοκληρωμένες πολιτικές προτάσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top