Δένδιας: αντιχριστιανικό και αποκρουστικό το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής

Τι ανέφερε κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στις σχολές της ΕΛ. ΑΣ.

Δένδιας: αντιχριστιανικό και αποκρουστικό το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής
Σφοδρή επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με την αφορμή της σημερινής επίσκεψης και διάλεξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Δένδιας ανέφερε συγκεκριμένα για τη Χρυσή Αυγή, χωρίς όμως να την κατανομάσει:
«Έχουμε ανάγκη από τον λόγο παρηγορίας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και όχι τον λόγο και τις πράξεις πάσης φύσεως ταγμάτων εφόδου, τα οποία επικαλούνται τον μανδύα του Χριστιανού για να κρύψουν το βαθύτατα αποκρουστικό και αντιχριστιανικό πρόσωπό τους. Μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να έχει το δυσάρεστο έργο κάποιες φορές να επιβάλλει τον Νόμο, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την υποκαθιστά στο καθήκον της αυτό και πολύ περισσότερο να προβαίνει σε πράξεις βίας έναντι συνανθρώπων μας, με κριτήριο το χρώμα του δέρματος, το θρήσκευμα ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Δεν έχουν θέση στην Ορθοδοξία οι πράξεις αυτές. Είναι όλοι τέκνα Θεού».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με την ίδια ευκαιρία έστειλε και ένα μήνυμα στην αντιπολίτευση για την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης. «Έχουμε επίσης ανάγκη το πνεύμα της καταλλαγής που διέπει τον εκκλησιαστικό λόγο και την ανοχή στις απόψεις του άλλου. Ζούμε όλοι σε αυτή την πατρίδα και αυτή τη πατρίδα θέλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Οι υψηλοί τόνοι, η άσκηση φραστικής βίας αλλά και η ανοχή της ίδιας της βίας, είναι ενέργειες που υπονομεύουν την πατρίδα, την κοινωνία, το μέλλον μας. Τον διχασμό η πατρίδα μας τον έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν, ακόμα και με απώλειες εθνικού χώρου. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να υπάρξει διχασμός στο μέλλον» τόνισε ο κ. Δένδιας.

​​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top