Τσίπρας: «Για να σωθεί η χώρα θα συμμαχήσω και με το διάβολο»

«Ναι στην επαναδιαπραγμάτευση. Όχι στα Μνημόνια λιτότητας»

Τσίπρας: «Για να σωθεί η χώρα θα συμμαχήσω και με το διάβολο»

Πρώτη ανάρτηση: 28/01/2013 23:58​

Στο ότι μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με κατάργηση του Μνημονίου επέμεινε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην ΝΕΤ.

«Εμείς λέμε ότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι παραλογισμός, δεν είναι λογική. Διότι όταν έχεις τους ίδιους τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να λένε ότι έκαναν λάθος στον πολλαπλασιαστή και ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει και χρειάζεται νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, δεν είναι λογική.

Εμείς δεν λέμε κάτι διαφορετικό όλο αυτό το διάστημα. Το βασικό μας αίτημα στις προηγούμενες εκλογές ήταν ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, θα οδηγήσει σε τραγωδία και ότι πρέπει να βγει μια κυβέρνηση η οποία δεν θα πει στους δανειστές σηκώνομαι και φεύγω αλλά θα τους βάλει στο τραπέζι και θα διεκδικήσει. Επαναδιαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης. Όχι όμως Μνημόνια λιτότητας» είπε χαρακτηριστικά.


Στην συνέχεια, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του και πως δεν περίμενε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να τις αποδεχθεί τις θέσεις αυτές.

Τόνισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, και για αυτό ευθύνονται, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, όσοι ανοίξανε τα τελευταία χρόνια τη συζήτηση για το νόμισμα, με αποτέλεσμα να φύγουν όπως είπε πολλά δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.

«Πώς να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα όταν ξέρουν πως μια ολιγαρχία ελέγχει τα πάντα» αναρωτήθηκε.

«Στην επαναδιαπραγμάτευση δεν θα κάνουμε πίσω» απάντησε στην ερώτηση αν ισχύει η προεκλογική δήλωση ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

Χαρακτήρισε παροδική την δημοσκοπική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας , γιατί όπως υποστήριξε βασίζεται σε προσδοκίες για βελτίωση της κατάστασης της χώρας οι οποίες θα διαψευστούν, ενώ υποστήριξε ότι «οποτε και να γίνουν εκλογές το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην συνέχεια σχετικά με την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τις επαφές του με ΔΝΤ ξεκαθάρισε «Για να σωθεί η χώρα θα συμμαχήσω και με το διάβολο».

Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η αρνητική τοποθέτηση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ όσον αφορά την απελευθέρωση της συμμετοχής του Ταμεί��υ στο πακέτο βοήθειας της χώρας ήταν θετική γιατί έδειχνε πως το Ταμείο πρέπει να πιέσει ακόμη περισσότερο την κυρία Μέρκελ ώστε να αλλάξει πολιτική έναντι της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top