Ρέγκλιγκ: Aρνητική ανάπτυξη το 1ο τρίμηνο στην Κίνα λόγω κορονοϊού

Τράπεζες και παράγοντες των αγορών αναμένουν επιπτώσεις και στον τουρισμό

Κορονοϊός Κίνα

Την εκτίμηση παραγόντων των αγορών με τους οποίους έχει επικοινωνήσει, πως η επιδημία του κορονοϊού CoVid-2019 στην Κίνα θα έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, μετέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ.

Μιλώντας στον Τύπο στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της συνεδρίασης του Εurogroup όπου πραγματοποιήθηκε σχετική συζήτηση, ο Κλάους Ρέγκλιγκ τόνισε ότι ορθώς η Κομισιόν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις της επιδημίας στα αρνητικά ρίσκα για την πορεία της οικονομίας.

Επεσήμανε, δε, ότι τράπεζες και παράγοντες των αγορών αναμένουν επιπτώσεις στον τουρισμό, την παραγωγή και την αλυσίδα εφοδιασμού, σημειώνοντας ότι αναμένουν αρνητική ανάπτυξη για το πρώτο τρίμηνο του έτους στην ίδια την Κίνα και κάποιες άλλες χώρες.

Πώς ο κορωνοϊός… χτύπησε τους γουναράδες σε Κοζάνη – Καστοριά

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Πρόεδρος του Εurogroup απέφυγαν, όπως και η Κομισιόν, να ποσοτικοποιήσουν την επίπτωση στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης, ή επιμέρους Κρατών Μελών.

Κομισιόν - Τζεντιλόνι: Νέος κίνδυνος για την οικονομία ο Covid-19

Εξάλλου, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικό αναλυτή της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, William De Vijlder, οι επιπτώσεις μίας κινεζικής οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω του κορονοϊού, είναι ακόμα προς διερεύνηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top