Πώς ο κορωνοϊός… χτύπησε τους γουναράδες σε Κοζάνη – Καστοριά

Τα πρώτα θύματα των επιπτώσεων στο ελληνικό επιχειρείν

Ανθρώπινη σκιά

Τα πρώτα θύματα των επιπτώσεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο ελληνικό επιχειρείν είναι οι γουναράδες της Καστοριάς και της Σιάτιστας.

Η έξαρση της επιδημίας «παγώνει» τις μεγάλες διεθνείς δημοπρασίες και εκθέσεις γούνας, καθώς η Κίνα εκπροσωπεί ως και το 90% της παγκόσμιας αγοράς.

Ήδη, η μεγαλύτερη δημοπρασία γουνοδερμάτων διεθνώς, που επρόκειτο να γίνει στην Κοπεγχάγη την περασμένη εβδομάδα, ακυρώθηκε, λόγω αδυναμίας συμμετοχής των Κινέζων εμπόρων.

Κορωνοϊός: Πώς θα επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες από το Diamond Princess

Κομισιόν - Τζεντιλόνι: Νέος κίνδυνος για την οικονομία ο Covid-19

Το ίδιο συνέβη και με τη διεθνή έκθεση γούνας του Χονγκ Κονγκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, που είχε προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα.

Χίλιες ελληνικές επιχειρήσεις γουνοποιών και πάνω 100 επιχειρήσεις εκτροφής στη Δυτική Μακεδονία, που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της τοπικής οικονομίας και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, μένουν ξεκρέμαστες. Αδυνατούν, σήμερα, να δειγματίσουν τα προϊόντα τους, ενώ δεν έχουν και πρόσβαση προς το παρόν σε πρώτες ύλες για την επόμενη παραγωγή.

Τα γουνοδέρματα που παράγονται σε όλο τον κόσμο -μεταξύ άλλων και σε 105 φάρμες εκτροφής στη Δυτική Μακεδονία- είναι χρηματιστηριακό προϊόν και πωλούνται στις μεγάλες διεθνείς δημοπρασίες. Οι τιμές, που προκύπτουν από το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, καθορίζουν και την τιμή των ρούχων - τελικών προϊόντων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top