Με λεφτά από... την Stroma Bank και δανεικά πληρώνουν οι Έλληνες την εφορία

Δώρον άδωρο η χαλάρωση των capital controls…

Σε δανεικά καταφεύγουν οι πολίτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φορολογική καταιγίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η χρέωση πιστωτικών καρτών για την πληρωμή φόρων ολοένα και αυξάνεται.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Από την αρχή του έτους έχει αυξηθεί κατά 40% καθώς με την πληρωμή του φόρου μέσω καρτών οι φορολογούμενοι μπορούν να τους εξοφλήσουν σε έως και δώδεκα άτοκες δόσεις.

«Μας τα παίρνει όλα η εφορία και χρωστάμε από πάνω. Τι να κάνουμε;» λένε χαρακτηριστικά πολίτες στην κάμερα του STAR.

Πολλοί είναι και αυτοί που για να πληρώσουν τους φόρους βγάζουν μετρητά από το στρώμα.

Σύμφωνα με τρα��εζικές πηγές, τα μετρητά που είναι κρυμμένα στα στρώματα έχουν μειωθεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες από τα 20 στα 16 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μόνο που η καθαρή αύξηση των καταθέσεων από τον Ιούλιο και μετά που έγινε μια μερική χαλάρωση των capital controls με αύξηση του ορίου αναλήψεων στα 840 ευρώ ανά 15ήμερο και ελεύθερη ανάληψη ποσών που κατατίθενται σε μετρητά, ήταν μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Όσο τα έτοιμα τελειώνουν, η οικονομία κατρακυλά συμπαρασύροντας μισθούς συντάξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μόνη λύση η επενδύσεις, αλλά για να κερδίσουμε τους επενδυτές πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες της αγοράς» επισημαίνει στο STAR o καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μιχάλης Γκλέζάκος.

Οικονομικοί αναλυτές θεωρούν κρίσιμη για την ανάκαμψη της οικονομίας την επιστροφή των καταθέσεων και την έναρξη και πάλι του δανεισμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top