Τα έσπασαν με την τρόικα οι βιομήχανοι για τη μείωση στο ρεύμα

Δεν έκλεισαν την πόρτα οι τροϊκανοί, αλλά ζητούν διαβεβαιώσεις

Τα έσπασαν με την τρόικα οι βιομήχανοι για τη μείωση στο ρεύμα

Του Τάσου Τέλλογλου

Σε προσωρινό αδιέξοδο κατέληξε η αποψινή συνάντηση των ενεργοβόρων βιομηχανιών (ΕΒΙΚΕΝ) με τους εκπροσώπους της τρόικα . Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την αδυναμία του κυβερνητικού κλιμακίου (Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Μανιάτης) να συμφωνήσουν με την τριμερή για την ανάγκη ελάφρυνσης του κόστους του ρεύματος για την ελληνική ενεργοβόρο βιομηχανία .

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΤΑΡ ενώ η τρόικα διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει απορρίψει» τις προτάσεις της ελληνική�� κυβέρνησης για «διακοψιμότητα» του ρεύματος στη χαλυβουργία , αντιστάθμιση του κόστους των ρύπων κλπ, διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθεί στρεβλώσεις για την άρση άλλων στρεβλώσεων».

Πάντως η τριμερής διαβεβαίωσε ότι ακόμα και αν δεχθεί τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης «που αναγγέλθηκαν χωρίς έγκριση από την ΕΕ» θα χρειασθεί να εγκριθούν από την γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της ΕΕ που σημαίνει ένα επιπλέον διάστημα 6-8 μηνών. Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας αντέτειναν ότι δεν έχουν τόσο χρόνο και ότι η κρίση ζήτησης το 2014 είναι χειρότερη από την περσινή.

Κύκλοι της βιομηχανίας επίσης, με γνώση των λεπτομερειών της συνάντησης, θεωρούν ότι η τριμερής δεν έκλεισε εντελώς την πόρτα σε ελάφρυ��ση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία, ζητά όμως τέτοιες διατυπώσεις από την ελληνική κυβέρνηση, που να μπορούν να είναι συμβατές με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top