Βρούτση, Μητσοτάκη και Στουρνάρα τσεκάρει η τρόικα

Τι θα συζητηθεί στα σημερινά ραντεβού

Βρούτση, Μητσοτάκη και Στουρνάρα τσεκάρει η τρόικα

Πρώτη ανάρτηση: 27/09/2013 00:40​

Το υπουργείο Εργασίας θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της τρόικας σήμερα, Παρασκευή, καθώς ο Γιάννης Βρούτσης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η τρόικα θα περάσει το κατώφλι του υπουργείου Εργασίας στις 12:30. Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να τεθούν είναι τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων, η ενεργοποίηση της επιτροπής σοφών για την προώθηση αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, η σταδιακή μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% από τον επόμενο χρόνο και ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρεθούν και πολιτικές για τη στήριξη των ασθενέστερων και -κυρίως- η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», ενώ εκτός ατζέντας είναι το ζήτημα της κατά περίπτωση αύξησης του ορίου των απολύσεων.

Στις 15:30, η τρόικα θα επισκεφθεί εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το πρώτο ραντεβού που είχαν προ ημερών για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, στις 17:30 έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, όπου «αγκάθι» παραμένει η μελλοντική βιωσιμότητα του στρατιωτικού σκέλους (μετά την απόσχιση και το κλείσιμο του πολιτικού σκέλους) των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, προκειμένου να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top