Σήμερα συνεδριάζει για πρώτη φορά η Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ!

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει παραδώσει το πόρισμα της

Σήμερα συνεδριάζει για πρώτη φορά η Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ!

​Μετά από αντιδράσεις και ενστάσεις για τα μέλη της από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, συνέρχεται τελικά σήμερα Τετάρτη, η Προανακριτική Επιτροπή, που θα διερευνήσει τυχόν ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Η επιτροπή αφού εκλέξει προεδρείο, θα οργανώσει τη διαδικασία των εργασιών της και θα πρέπει ως τις 25 Φεβρουαρίου να έχει παραδώσει το πόρισμα της.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, η επιτροπή αποτελείται από 13 μέλη, συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και πρόεδρός της αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Από τη ΝΔ επίσης θα προταθούν για μέλη οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Μιλώντας στους δημ��σιογράφους ο Χρ.Μαρκογιαννάκης είπε ότι ο ίδιος θα διευθύνει την διαδικασία και θα εκτελεί τις αποφάσεις της Επιτροπής, ενώ ξεκαθάρισε πως ότι προκύπτει στην πορεία των εργασιών, τότε αυτό θα εξετάζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top