Βρετανίδα Υπουργός: «Εργαστείτε περισσότερες ώρες ή αλλάξτε δουλειά»

Οργή με Υπουργό της κυβέρνησης που βρήκε τη... λύση για την ακρίβεια

Βρετανίδα Υπουργός: «Εργαστείτε περισσότερες ώρες ή αλλάξτε δουλειά»

Μία έξυπνη ιδέα είχε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Μεγάλης Βρετανίας, Rachel Maclean, μιλώντας στο Sky News για την κρίση του αυξανόμενου κόστους ζωής που έχει πλήξει τους Βρετανούς. Να εργαστούν περισσότερες ώρες ή να βρουν μία πιο καλοπληρωμένη δουλειά.

Τα σχόλια μετά από αυτή τη δήλωση από την αντιπολίτευση, αλλά και τους πολίτες, ήταν καταιγιστικά.

«Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο»

«Μην την ξαναψηφίσετε, για να βρει καλύτερη δουλειά»

«Όταν ο Μπόρις Τζόνσον δεν είχε χρήματα για να βάλει χρυσή ταπετσαρία στον τοίχο του, του είπε να βρει καλύτερη δουλειά ή να εργαστεί περισσότερες ώρες;», ήταν κάποια από τα σχόλια ψηφοφόρων στο Twitter.

H Maclean είπε στον παρουσιαστή του Sky News Kay Burley ότι υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους οι πολίτες θα μπορούσαν να «προστατεύσουν τους εαυτούς τους» από την αύξηση τιμών.

Μ. Βρετανία: Το fish and chips κινδυνεύει από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αφού ανέφερε πως όλοι οι υπουργοί ασχολούνται με το ζήτημα, καθώς οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων αυξάνονται, και πως «έρχεται περισσότερη βοήθεια», πρόσθεσε:

«Μακροπρόθεσμα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για να ορθοποδήσει η οικονομία και οι πολίτες – είτε αυτό είναι με το να εργαστούν περισσότερες ώρες είτε με το να βρουν μία πιο καλοπληρωμένη δουλειά. Είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, αλλά εκεί εστιάζουμε ως κυβέρνηση».

Ο παρουσιαστής όμως της είπε πως υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τρεις δουλειές και ακόμα κι έτσι χρειάζεται να τρέφονται από κοινωνικές κουζίνες.

«Έχουμε ακούσει και στο παρελθόν ότι όταν οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με το εισόδημά τους -και μπορεί αυτό να μην ισχύει για όλους- μία λύση είναι να εργαστούν περισσότερες ώρες ή να βρουν μία πιο καλοπληρωμένη δουλειά», επανέλαβε εκείνη.

«Φυσικά είναι μία προσωπική κατάσταση, εξαρτάται από την κατάσταση της κάθε οικογένειας, αλλά για αυτό υπάρχουν δημόσια γραφεία ευρέσεως εργασίας, για αυτό υπάρχουν σύμβουλοι εργασίας σε αυτά -για να βοηθήσουν τον κάθε πολίτη με τις δικές του προσωπική συνθήκες», συνέχισε.

«Άρα μπορεί να είναι ο σωστός τρόπος για κάποιους ανθρώπους -ίσως να μπορούν να εξασφαλίσουν περισσότερες ώρες εργασίας. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όσους κάνουν ήδη τρεις δουλειές», παραδέχθηκε.

Βρετανία: Χιλιάδες εργαζόμενοι και εταιρίες δοκιμάζουν την εργασία 4 ημερών

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις της Maclean

Εργατικός βουλευτής ανέφερε πως η Υπουργός αγνοεί την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ενώ είπε πως το να τους ζητά να εργαστούν περισσότερο και να βλέπουν λιγότερο την οικογένειά τους, επίσης δεν είναι σωστό.

«Η δουλειά τους ως υπουργοί είναι να κάνουν κάτι για να λύσουν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας. Όχι να τους λένε απλά να δουλέψουν σκληρότερα, περισσότερο και να πάρουν προαγωγή», είπε ο Εργατικός Peter Kyle.

Εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σχολίασε: «Οπότε η απάντηση των Συντηρητικών στην έκτακτη ανάγκη του υψηλού κόστους ζωής είναι πως οι πολίτες θα πρέπει απλά να βγάζουν περισσότερα χρήματα; Αυτό δείχνει ακριβώς πόσο εκτός πραγματικότητας είναι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που Συντηρητικός Υπουργός κάνει τέτοιο σχόλιο. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος είπε πρόσφατα για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν υψηλότερες τιμές στα καταστήματα, να ψωνίζουν «φθηνές μάρκες».

Η κυβέρνηση από την άλλη υποστήριξε την Maclean.
«Πιστεύω πως η Υπουργός ήταν ξεκάθαρη όταν είπε ότι οι προσωπικές συνθήκες του κάθε ανθρώπου διαφέρουν. Για αυτό πρέπει να έχουμε πολλά διαφορετικά μέτρα διαθέσιμα για τους πολίτες. Έχει δίκιο πως σαν κυβέρνηση θέλουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να βρουν δουλειά και να εξασφαλίσουν υψηλότερους μισθούς», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top