Βερολίνο: Συνελήφθη 17χρονος Σύρος που σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας

Συνελήφθη στην περιοχή Ούκερμαρκ

Βερολίνο: Συνελήφθη 17χρονος Σύρος που σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας

H γερμανική αστυνομία έθεσε την Τρίτη υπό κράτηση έναν 17χρονο Σύρο που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο, έγινε γνωστό από εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών του γειτονικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου.

Ο ύποπτος συνελήφθη στην περιοχή Ούκερμαρκ, βορειοανατολικά του Βερολίνου, ανέφερε η αστυνομία του Βραδεμβούργου σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

«Μπορώ να το επιβεβαιώσω» επισήμανε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στο εν λόγω δημοσίευμα.

Ωστόσο, η αστυνομία του Βραδεμβούργου γνωστοποίησε ότι δεν έχει προς το παρόν βρει στοιχεία ότι ο ύποπτος, που συνελήφθη στην περιοχή Ούκερμαρκ, βορειοανατολικά του Βερολίνου, σχεδίαζε μια επίθεση.

«Η συριακή υπηκοότητα και τα συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί. Οι έρευνες συνεχίζονται» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε η αστυνομία του Βραδεμβούργου σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

«Βάσει των στοιχείων, εντάχθηκε στον τζιχάντ και αποχαιρέτισε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του», προστίθεται.

Την περασμένη Τετάρτη η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις φερόμενους ως ισλαμιστές σε εφόδους στο Βερολίνο την ώρα που η γερμανική πρωτεύουσα ετοιμαζόταν για ένα διήμερο μαζικών συγκεντρώσεων με αποκορύφωμα την κοινή εμφάνιση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top