Τραμπ: Γελοία η θεωρία ότι η Ρωσία επηρέασε τις εκλογές

«Την χρησιμοποιούν οι Δημοκρατικοί επειδή ηττήθηκαν»

Τραμπ: Γελοία η θεωρία ότι η Ρωσία επηρέασε τις εκλογές

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως "δεν πιστεύει" τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία επιδίωξε να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές προκειμένου να εκλεγεί στις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Fox News Sunday".

"Νομίζω ότι είναι γελοίο. Νομίζω ότι είναι μία ακόμη δικαιολογία. Δεν το πιστεύω", ανέφερε ο Τραμπ στη συνέντευξη η οποία ηχογραφήθηκε το Σάββατο (χθες), απαντώντας σε ερώτηση για την αποκάλυψη της Washington Post.

"Εκείνοι [η CIA] δεν ξέρουν αν είναι η Ρωσία, η Κίνα ή κάποιος άλλος" που υπέκλεψε την ηλεκτρονική αλληλογραφία πολιτικών οργανισμών στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές. "Θα μπορούσε να είναι κάποιος στο κρεβάτι του, κάπου. Δεν έχουν ιδέα", πρόσθεσε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα των ακινήτων, "είναι οι Δημοκρατικοί που δημοσιοποιούν αυτές τις πληροφορίες επειδή υπέστησαν μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας". Ερωτηθείς αν γνωρίζει κατά πόσον σκοπός των Δημοκρατικών με αυτές τις αποκαλύψεις είναι να τον εξασθενίσουν είπε: "θα μπορούσε".

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι άλλες υπηρεσίες πληροφοριών εκτός της CIA "αμφισβητούν" αυτή την εκδοχή. "Ορισμένες ομάδες δεν συμφωνούν απαραίτητα. Προσωπικά, [πιστεύω πως] θα μπορούσε να είναι η Ρωσία. Δεν το πιστεύω στ΄αλήθεια. Όμως ποιος ξέρει. Ούτε κι εγώ ξέρω πλέον. Δεν ξέρουν και δεν το ξέρω". Ερωτηθείς για την πρόταση των υπηρεσιών πληροφοριών να τον ενημερώσουν ο Τραμπ απάντησε "θα τη λάβω όταν τη χρειάζομαι".   

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top