Επίθεση στον Τριντό για τα καλά του λόγια για τον Κάστρο-«Ήταν φίλος του πατέρα μου»

Χαμός στο Twitter μετά τις δηλώσεις του

Επίθεση στον Τριντό για τα καλά του λόγια για τον Κάστρο-«Ήταν φίλος του πατέρα μου»

​Τα ε��κωμιαστικά λόγια του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό για τον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 90 ετών, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις με αρκετούς εχθρούς του ηγέτη της Κούβας να τον χλευάζουν μέσω Twitter.

Ο Τζάστιν Τριντό αναφέρθηκε στη στενή σχέση που είχε ο πατέρας του με τον Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο στην ανακοίνωσή του χαρακτήρισε «αξιόλογο ηγέτη» και «θρυλικό επαναστάτη και ρήτορα».

Επαίνεσε ακόμα τις βελτιώσεις που έκανε στην Παιδεία και στην Υγεία στην χώρα του, ενώ τόνισε πως ο πατέρας του ήταν πολύ περήφανος να αποκαλεί τον ηγέτη της Κούβας, φίλο του.

Ο ίδιος ο Τριντό δήλωσε ότι ήταν τιμή του που συνάντησε τους τρεις γιους του Φιντέλ, αλλά και τον αδελφό του Ραούλ κατά την επίσκεψή του στην Κούβα πριν από λίγες μέρες.

Στο άκουσμα των δηλώσεων αυτών, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος είναι κουβανικής καταγωγής ξεσπάθωσε στο Twitter γράφοντας:

«Είναι πραγματική δήλωση ή παρωδία; Γιατί αν είναι η πραγματική δήλωση του πρωθυπουργού του Καναδά, αυτό είναι ντροπιαστικό».

Και αρκετοί όμως απλοί χρήστες του Twitter αντέδρασαν στο γεγονός ότι ο Καναδός πρωθυπουργός δεν ήταν επικριτικός.

Σημειώνεται ότι ο Φιντέλ Κάστρο είχε πάει στην κηδεία του Πιερ Τριντό το 2000, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά το 1976 ήταν ο πρώτος ηγέτης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ που επισκέφθηκε την Κούβα υπό την εξουσία του Κάστρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top