Συγκλονίζει η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση διάσωσης

Μόλις 49 από τους περίπου 700 μετανάστες της λέμβου έχουν βρεθεί ζωντανοί

Συγκλονίζει η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση διάσωσης

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα ανοικτά της Λιβύης, 130 μίλια από τη Λαμπεντούζα.

Πάνω από 20 πλοία και αεροσκάφη ερευνούν το σημείο μετά την ανατρ��πή σκάφους, που μετέφερε περίπου 700 μετανάστες, λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συντονίζονται από την ιταλική Ακτοφυλακή, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι θλιβερός καθώς μέχρι τώρα έχουν βρεθεί μόλις 49 άνθρωποι ζωντανοί.

Μιλώντας σε διεθνή μέσα όπως το BBC, κάποιοι από τους διασωθέντες περιέγραψαν ένα τρομακτικό σκηνικό όπου τεράστια κύματα άρχισαν να χτυπούν το σκάφος και ο κόσμος άρχισε να φοβάται ότι θα πεθάνει. Λίγη ώρα μετά, ανετράπη το σκάφος και περίπου 700 άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωπη με την «αγριεμένη» -λόγων των ισχυρών ανέμων- θάλασσα.

«Προς το παρόν φοβόμαστε ότι πρόκειται για μια τραγωδία τεράστιων διαστάσεων», σχολίασε η Καρλότα Σάμι εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ακύρωσε προγραμματισμένη προεκλογική εκδήλωσή του στη βόρεια Ιταλία και βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη για να παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με θέμα μια κοινή, ουσιαστική, ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Την ίδια ώρα, ο Πάπας απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνής διεθνή κοινότητα να μην σημειωθούν άλλα ναυάγια μεταναστών και ζήτησε να προσευχηθούν οι πιστοί για τη σωτηρία των ανθρώπων που αγνοούνται.

Παράλληλα, κάλεσε την ΕΕ να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ιταλία να αντιμετωπίσει το αυξημένο κύμα μεταναστών που φτάνουν στο έδαφός της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top