ΣΑΛΟΣ από δηλώσεις Ερντογάν: «Οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες»

«Οι φεμινίστριες δεν δέχονται την ιδέα της μητρότητας»

ΣΑΛΟΣ από δηλώσεις Ερντογάν: «Οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες»

​Σε προκλητικές και άκρως υποτιμητικές δηλώσεις για την γυναίκα, προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος, αγνοώντας όλους τους αγώνες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια εκείνες, ώστε να αντιμετωπίζονται ισάξια τα δυο φύλα, είπε πως η γυναίκα από την φύση της δεν είναι ίση με τον άντρα.

«Από τη φύση τους οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι ίσες με τους άνδρες. Η θρησκεία μας έχει καθορίσει μια θέση για τις γυν��ίκες στην κοινωνία: τη μητρότητα», είπε την Τρίτη, σε ομιλία του σε ένα συνέδριο για τη δικαιοσύνη και τις γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη, ενώπιον ενός κοινού μεγάλο μέρος του οποίου αποτελούνταν από γυναίκες.

«Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να το κατανοήσουν, κάποιοι άλλοι όχι. Δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει στις φεμινίστριες γιατί αυτές δεν δέχονται ούτε καν την ιδέα της μητρότητας», τόνισε.

Και σαν να μην ήταν ήδη προκλητικά τα όσα έλεγε, συνέχισε λέγοντας ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο επειδή αυτό είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση.

«Ο χαρακτήρας τους, οι συνήθειες τους και η φυσιολογία τους είναι διαφορετικές. Δεν μπορείς να ζητήσεις από μια γυναίκα να κάνει τις ίδιες δουλειές με έναν άνδρα, όπως έκαναν παλιά τα κομμουνιστικά καθεστώτα. Να της δώσεις ένα φτυάρι και να την αναγκάσεις να εργαστεί; Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Είναι αντίθετο με την ευαίσθητη φυσιολογία της».

Ο Τούρκος πρόεδρος, καταλήγοντας ανέφερε ότι η ισότητα των δύο φύλων στην αγορά εργασίας είναι αντίθετη στους νόμους της φύσης.

Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται είναι μόλις 29%, βάσει στοιχείων της Παγκόσμιας Τράπεζας, έναντι ενός 54% στη Γερμανία και ενός 57% στις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top