Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου για το Κυπριακό

«Ενεργήστε με βάσεις τις πραγματικότητες στην Κύπρο» λέει οΤουρκοκύπριος ηγέτης

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου για το Κυπριακό
Νέα συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, θα έχουν, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρτ Άιντε.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, ενώ την επόμενη θα συναντηθούν οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων.

Την ίδια ώρα, ο Έρογλου κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά «να δώσει το παράδειγμα στην ευρύτερη περιοχή καταλήγοντας σε μια συμφωνία και ενεργώντας με βάση τις πραγματικότητες που υπάρχουν σ��ην Κύπρο».

Παράλληλα, σε μήνυμά του προς τους Τουρκοκυπρίους, με την ευκαιρία της μουσουλμανικής Γιορτής των Θυσιών, ευχήθηκε ειρήνη στον ισλαμικό κόσμο και σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ σημείωσε ότι το τουρκοκυπριακό «κράτος» θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερο σημείο, ωστόσο «παρά τις δυσκολίες που προκαλούνται από τη συμπεριφορά των Ελληνοκυπρίων “γειτόνων” μας, βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλους όσον αφορά τη δημοκρατία, την πολιτική και την οικονομία». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top