Να και κάτι καλό: Ο Ομπάμα επιστρέφει το 5% της αμοιβής του στο κράτος

Ως ένδειξη συμπαράστασης στους δημόσιους υπαλλήλους που υφίστανται περικοπές

Το 5% της αμοιβής του ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα ότι θα επιστρέψει στα κρατικά ταμεία...

Αυτό θα το κάνει ο αμερικανός πρόεδρος ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους ομοσπονδιακούς (δημόσιους) υπαλλήλους των ΗΠΑ, οι οποίοι υφίστανται μειώσεις στις αποδοχές τους λόγω των αυτόματων περικοπών στον κρατικό προϋπολογισμό, που εφαρμόζονται προκειμένου οι ΗΠΑ να διαχειριστούν το χρέος τους.

Σημειώνεται ότι η ετήσια αποζημίωση του Αμερικανού προέδρου είναι, σύμφωνα με τους New York Times, 400.000 δολάρια, επομένως – σε ετήσια βάση - ο Ομπάμα θα επιστρέψε�� στο κράτος 20.000 δολάρια.

«Ο πρόεδρος αποφάσισε να μετάσχει στη θυσία, που θα κάνουν οι κρατικοί υπάλληλοι, οι οποίοι επηρεάζονται από τις περικοπές και θα επιστρέψει μέρος της αμοιβής του στο υπουργείο Οικονομικών», αναφέρει αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Εκτός από τον αμερικανό πρόεδρο ανακοίνωσαν ότι θα επιστρέψουν στα ταμεία του κράτους μέρος των αμοιβών τους ο υπουργός και ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Καιρός να παίρνουν παράδειγμα και οι δικοί μας!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top