Αυτοψία Star στα πυροφυλάκια της Πεντέλης με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιών

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιών, λόγω των μελτεμιών του Αυγούστου. Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι επανδρώνουν τα πυροφυλάκια και κάνουν περιπολίες στα δάση της Αττικής.   

Ο Πέτρος Γκίκας και φέτος κάνει διακοπές στο...δάσος. Είναι 35 χρόνια εθελοντής δασοπυροσβέστης. Τον συναντήσαμε στο πυροφυλάκιο του λόφου της Μικρής Καλλιθέας στην Παλαιά Πεντέλη. 

«Στη φωτιά στο Μάτι ο γιός μου που είναι και αυτός εθελοντής πήδηξε μια μάντρα για να μπεί σε ένα σπίτι να δεί αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος έσπασε το πόδι του, είναι με πατερίτσες και θα πάει για χειρουργείο», λέει ο Πέτρος Γκίκας,  Εθελοντής Πυροπροστασίας.

Όταν τα μποφόρ ανεβαίνουν ο Δημήτρης Πυρινάκης κάθεται σε "αναμμένα" κάρβουνα. Με το μικρό πυροσβεστικό του όχημα "οργώνει" δασικούς δρόμους κάνοντας περιπολίες.  

«Έχω αφήσει παιδιά στο σχολείο να μην πάω να τα πάρω, να αφήσω τη σύζυγό μου, ακόμα και το σπίτι μου να κινδυνεύει να καεί και εγώ να τρέχω να σώσω σπίτια άλλων», λέει. 

Τρεις συλλήψεις εμπρηστών σε Αττική και Ορεστιάδα

Τρείς συλλήψεις είχαμε για εμπρησμούς. Ένας 42χρονος αλλοδαπός στο Αττικό Άλσος, ένας 28χρονος, επίσης αλλοδαπός στο Περιστέρι και ένας 77χρονος στην Ορεστιάδα, ο οποίος έκαιγε ξερόκλαδα. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top