Γυναικολογικό ιατρείο ζήτησε εμφανίσιμη νοσηλεύτρια για τη θέση της γραμματέα - Oργισμένη αντίδραση της Ένωσης Νοσηλευτών

Ο σεξιστικός και ρατσιστικός χαρακτηρισμός «εμφανίσιμη» δεν ταιριάζει στα επιδιωκόμενα προσόντα επιστημόνων υγείας, είπαν

Εξαγριώθηκε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με το e-mail που έστειλε γυναικολογικό κέντρο, το οποίο τους ζήτησε μια εμφανίσιμη νοσηλεύτρια για να εκτελεί χρέη γραμματέα.

Πραγματικά τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν το e-mail του συγκεκριμένου κέντρου που είχε μάλιστα τη μορφή αγγελίας και έγραφε: «Ζητείται εμφανίσιμη νοσηλεύτρια για γραμματειακή υποστήριξη σε γυναικολογικό-μαιευτικό ιατρείο στην Αθήνα. Απαραίτητη γνώση αγγλικής γλώσσας και χρήσης Η/Υ. Προϋπηρεσία θα συνεκτιμηθεί».

 Όπως καταλάβατε, η απάντηση από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος ήταν άμεση και οργισμένη καθώς τα κριτήρια για την πρόσληψη της νοσηλεύτριας δεν ήταν αμιγώς επιστημονικά αλλά αισθητικά.

Η Ένωση απάντησε με mail στο συγκεκριμένο ιατρείο, αναφέροντας πως το αίτημα τους είναι απαράδεκτο και πως ο σεξιστικός και ρατσιστικός χαρακτηρισμός «εμφανίσιμη»,  δεν ταιριάζει στα επιδιωκόμενα προσόντα επιστημόνων υγείας.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top