Αμβρόσιος: "Το κομπιούτερ δεν είναι μόνο για να βλέπεις τσόντες"

Απαντά στην κριτική για τη διήγηση της φωτιάς στο Επισκοπείο

​Στο νέο κείμενο που δημοσιεύει στο προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος απαντά σε όσους σχολίασαν επικριτικά τα όσα διηγήθηκε για το περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς στο δωμάτιό του στην Επισκοπή την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά γράφει:

“Είναι "ηλίου φαεινότερο", ότι με τις ενέργειές μας, κυρίως με την πέννα μας, πολλοί ενοχλούνται! Και τότε ασχολούνται μαζί μας, για να εύρουν τρόπο να μας ευτελίσουν, να μας πληγώσουν, να μας εκδικηθούν! Ας είναι καλά! Οι κακοί άνθρωποι αυτοπληγώνονται από την κακία τους και οι μοχθηροί από την μοχθηρία τους! Δεν χρειάζονται άλλη τιμωρία! Διότι απλούστατα, όταν χάνεις τον ύπνο σου, προκειμένου να βρεις τρόπους για να π��ηγώσεις τον συνάνθρωπό σου, τότε αυτοτιμωρείσαι και αυτοκαταστρέφεσαι! Χάνεις την ηρεμία σου, την υγεία σου, κυρίως όμως χάνεις την ψυχή σου!

Τον τελευταίο καιρό βρεθήκαμε και πάλι στο στόχαστρο όχι μόνον πολιτικών ή κοσμικών προσώπων, αλλά ακόμη και κληρικών αδελφών μας. Όλους αυτούς τους συγχωρούμε από καρδίας!

Ένα από τα τερατώδη ψέματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά το παρελθόν, μόνο και μόνο για να μας πληγώσουν, ήταν η "είδηση" ότι το όνομά μας περιλαμβάνεται στη ....λίστα Λαγκράντ!

Σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα άλλο περιστατικό. Στις 13 Ιουλίου δημοσιεύθηκε το περιστατικό της παρ’ ολίγον πυρκαϊάς στο Επισκοπείο μας. Η δημοσιοποίηση του γεγονότος έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς να γράψουν τα σχόλια και τα σχολιανά τους. Μερικοί όμως υπερέβησαν κάθε όριο. Να π.χ. δύο από αυτά τα απολύτως απαράδεκτα:

«Άλλη φορά να μη οράς τσόντες εις τον υπολογιστή σου, αθεόφοβε».

«Κάποιος να ψάξει στο κομπιούτερ για να δει τα έργα του διαβόλου… Δεν ντρεπόσαστε, καραγκιόζηδες.»

Σ’ αυτά τα ανθρωπάκια, θα θέλαμε σήμερα να δώσουμε μια απάντηση. Έτσι, λοιπόν, ας μη ξεχνάμε, ότι οι αρουραίοι είναι καταδικασμένοι να ζουν μέσα στο βούρκο των οχετών! Δεν μπορούν να κατανοήσουν, δεν μπορούν να φαντασθούν, ότι υπάρχουν και τα πτηνά, τα οποία απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα! ¨Ότι υπάρχουν και οι αετοί, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στις κορυφές!

Όπως, λοιπόν, υπάρχουν οι αρουραίοι, έτσι υπάρχουν και οι άνθρωποι-αρουραίοι! Ζουν μόνιμα στην λάσπη, στον κοινωνικό οχε��ό, στον βούρκο!

Γι’ αυτό ακριβώς και δεν μπορούν να κατανοήσουν, ότι το κομπιούτερ δεν είναι μόνο για να βλέπεις «τσόντες», αλλά κυρίως και προεχόντως είναι ένα εργαλείο για μάθηση, για συγγραφή, για επικοινωνία, για αλληλογραφία, ακόμη και για μάχες πνευματικές! Δεν είναι μόνο για την χυδαιότητα και τις «τσόντες», όπως φαντάσθηκαν!

Στα πνευματικά μας παιδιά, που θλίβονται για την αδικία, που μας γίνεται, τα παρακαλούμε να μη δίδουν σημασία σε τέτοιες και παρόμοιες κακοήθειες! Έχουμε περάσει πολύ χειρότερα στην πορεία της επισκοπικής μας πορείας! Κατά την πρώτη δεκαετία της διακονίας μας εδώ στον μαρτυρικό αυτό τόπο ακούσαμε πάρα πολλές κατηγορίες, οι οποίες όμως -με την βοήθεια του Κυρίου μας- έπεφταν στο κενό. Οι Δικαστικές Αρχές ασχολού��ταν μαζί μας συνεχώς, έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες!

Να μια απ’ αυτές, την είχε «κατασκευάσει» εκδότης Καλαβρυτινής Εφημερίδος. Ήταν η εποχή, που προσπαθούσαμε να περισώσουμε ιερές εικόνες και άλλα ιερά κειμήλια, τα οποία τελικώς και διασφαλίσαμε, δημιουργώντας το Εκκλησιαστικό Μουσείο εδώ στο Αίγιο. Ο αθεόφοβος και συγχωρεμένος τώρα πια εκδότης των Καλαβρύτων είχε γράψει, ότι συλλέγουμε τις ιερές εικόνες και τις πουλάμε στην Αγγλία και την Ελβετία! Είχαν γίνει ανακρίσεις, θόρυβος κλπ. Αλλά, ας μη λησμονούμε, ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»!

Κάποια φορά, όπως εκ των υστέρων όλως εμπιστευτικώς μας πληροφόρησε παράγων του Ferry Boat, που ταξιδεύαμε με το αυτοκίνητο και με το Ferry Boat από Πάτρα για την Angona, έπειτα από "εντολή" των Μυστικών Υπηρεσιών, εν αγνοία μας βέβαια, έγινε εν πλώ εξονυχιστικός έλεγχος στο αυτοκίνητό μας, για να εύρουν τις ......"εικόνες", που μεταφέραμε προς .......πώληση στο Εξωτερικό! Και φυσικά ήταν "άνθρακες" ο θησαυρός.

Ο καιρός τρέχει! Τα πράγματα αλλάζουν! Αύριο, δυστυχώς δε με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, θα λάβη χώραν μια ακόμη ιεροσυλία εις βάρος μας εδώ στο Αίγιο. Κάποιοι άθεοι, αριστεροί, χυδαιολόγοι και γι’ αυτό και άνοστοι ηθοποιοί, ως λέγεται, θα πιάσουν το όνομά μας στο λερωμένο από την χυδαιολογία στόμα τους και θα προσπαθήσουν να μας λερώσουν! Για μια ακόμη φορά θα μας χλευάσουν! Δικαίωμά τους! Η Κοινωνία θα τους κρίνη! Εμείς θα τους θυμίσουμε την παροιμία: «……στον τοίχο δεν κολλάνε!». Επικίνδυνο θα ήταν τέτοιας ποιότητος άνθρωπο να ��ε επαινούν και να σε εκθειάζουν! Αντιθέτως, όταν σε ψέγουν, τότε σε ανεβάζουν! Χωρίς να το αντιλαμβάνωνται, ομολογούν, ότι δεν είσαι δικός τους! Δεν ανήκεις στη δική τους συνομοταξία! Τελικά αυτό είναι ΕΠΑΙΝΟΣ!".

Πηγή: the best

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top