Χωρίς μηχάνημα αιμοκάθαρσης το Ασκληπιείο- Μπαλάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο οι ασθενείς

Χρωστούν 13.000 ρεπό στο προσωπικό του νοσοκομείου Χανίων

Χωρίς μηχάνημα αιμοκάθαρσης το Ασκληπιείο- Μπαλάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο οι ασθενείς

​SOS εκπέμπει η Υγεία καθώς οι ελλείψεις είναι πολλές και αφορούν νοσοκομεία σε όλη την χώρα!

Με 13.000 χρωστούμενα ρεπό στους εργαζόμενους και το μισό προσωπικό, δουλεύει το νοσοκομείο Χανίων. Λείπουν ειδικευμένοι γιατροί, λείπουν νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι που και φέτος δεν θα πάρουν καλοκαιρινή άδεια, ακούν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού... αλλά προσλήψεις δεν βλέπουν.

Την ίδια στιγμή, στο Ασκληπιείο της Βούλας, το μηχάνημα της αιμοκάθαρσης παραμένει χαλασμένο και 22 ασθενείς έχουν γίνει μπαλάκι, αφού πρέπει να τρέχουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Στην Ελλάδα κάνουν αιμοκάθαρση περίπου 10.500 νεφροπαθείς. Το 60% από αυτούς πηγαίνει σε συμβεβλημένα ιδιωτικά κέντρα και μόλις το 40% σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Όταν κάποιος είναι άπορος ή ανασφάλιστος, περνάει έναν πραγματικό Γολγοθά.

Και οι ελλείψεις στον τομέα της Υγείας συνεχίζονται… αφού η Ικαρία ξέμεινε από αγροτικό γιατρό. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο κέντρο υγείας η αγροτική γιατρός θα μεταφερθεί στο γειτονικό νησί της άγονης γραμμής, τους Φούρνους.

Με ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλουν πως τα οικονομικά κίνητρα που ψηφίζονται για τους γιατρούς της άγονης γραμμής ποτέ δεν εφαρμόζονται στην πράξη αφού δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί για τις μετακινήσεις τους το Δεκέμβριο του 2015.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top