Χρηματοδότης αλβανικού κόμματος ο «εγκέφαλος» του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Πέντε μέλη μετέφεραν με σκάφος πάνω από μισό τόνο χασίς και τα έκρυψαν σε θάμνους απόκρημνης παραλίας της Ζακύνθου

Χρηματοδότης αλβανικού κόμματος ο «εγκέφαλος» του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Διεθνές κύκλωμα που διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξαρθρώθηκε από την Ελληνική αστυνομία. Ηγετικό ρόλο έπαιζε ένας Αλβανός μεγαλοεπιχειρηματίας, ο οποίος είναι βασικός χρηματοδότης κόμματος της Αλβανικής αντιπολίτευσης.

Σ΄ αυτή την απόκρημνη παραλία της Ζακύνθου, που βλέπετε στο βίντεο, στην μικρή καταπράσινη βραχονησίδα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την περιοχή του Άγιου Σώστη, πέντε από τα μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, είχαν μεταφέρει με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία πάνω από μισό τόνο χασίς. Τα ναρκωτικά τα είχαν κρύψει μέσα στους θάμνους και σκόπευαν να τα φορτώσουν σε νταλίκα, με προορισμό τη Νορβηγία.

Για τη διακίνηση των ναρκωτικών υπεύθυνοι σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ένας Αλβανός μεγαλοεπιχειρηματίας που αποτελεί βασικό χρηματοδότη κόμματος της Αλβανικής αντιπολίτευσης και ένας Έλληνας έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

«Ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση νόμιμων φορτίων που θα χ��ησιμοποιούνταν ως κάλυψη των παρανόμων μεταφερόμενων ναρκωτικών» δήλωσε ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής, Παπαζαφείρης Χρήστος.
Τα ναρκωτικά τα τοποθετούσαν στις καρότσες των φορτηγών μέσα σε ειδικές κρύπτες που άνοιγαν με τηλεχειρισμό. Οι ελληνικές αρχές μέχρι στιγμής συνέλαβαν 15 άτομα, τρία από τα οποία είχαν κατηγορηθεί παλαιότερα για ληστείες, εκβιασμούς ακόμη και δολοφονίες.

Η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Πριν από λίγες ώρες στο Βέλγιο συνελήφθησαν δύο Αλβανοί μέλη του κυκλώματος, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους 100 κιλά χασίς σε μορφή σοκολάτας.
Στο στόχαστρο της ΙΝΤΕΡΠΟΛ βρίσκεται και ο Αλβανός μεγαλοεπιχειρηματίας, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top