Θα «σκάσουμε» από τη ζέστη την Τρίτη-Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τι λέει στο Star ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης - Πρώτη ανάρτηση: 23.05

Θα «σκάσουμε» από τη ζέστη την Τρίτη-Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα

​Ρεκόρ θερμοκρασίας έσπασε ο Απρίλιος με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει τη Δευτέρα στην Αθήνα στους 30 βαθμούς. Όσοι κινήθηκαν στο κέντρο βρήκαν δροσιά στα παγωμένα ροφήματα ενώ οι πιο τυχεροί έτρεξαν στις παραλίες.

Όσο για την Τρίτη, αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 32 βαθμούς Kελσίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα είπε στο Star o μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης, «Την Τρίτη θα έχει πολύ ζεστή για την εποχή. Θα επικρατήσουν νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ και έτσι θα έχουμε αυξημένη υγρασία αλλά και δυσφορία. Όσον αφορά την θερμοκρασία παρά την αραιή συννεφιά θα φτάσει και πάλι τους 31 και κατά τόπους τους 32 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στους 26-27 στα νησιά».

Από την Πέμπτη ωστόσο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά, και θα επιστρέψουμε στους 23 με 25 βαθμούς, ενώ ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός και το Πάσχα.

«Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, με συννεφιά κατά περιόδους, λίγες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα δηλαδή 23 με 25 βαθμούς», τονίζει ο κύριος Ανανδρανιστάκης.

Ακόμη πάντως και η πτώση της θερμοκρασίας δεν αλλάζει το γεγονός πως τη φετινή άνοιξη ο υδράργυρος έσ��ασε ρεκόρ δεκαετίας. Σε όλο πλανήτη σύμφωνα με τη NASA, ο Μάρτιος ήταν ο πιο καυτός μήνας στα χρονικά και ο Απρίλιος συνεχίζει δυναμικά στον ίδιο μήκος κύματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top