SOS για μαθητές και γονείς: Σκέφτονται να φτιάξουν δημόσια σχολεία με… δίδακτρα!

Αντιδρά η ΟΛΜΕ στην πρόταση που βλέπει με καλό μάτι ο Φίλης!

SOS για μαθητές και γονείς: Σκέφτονται να φτιάξουν δημόσια σχολεία με… δίδακτρα!

​Δημιουργία ανεξάρτητου δημόσιου σχολείου με …δίδακτρα που θα πληρώνουν οι γονείς, πρότεινε στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, Χ.Κυραϊλίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την εξοικονόμηση χρημάτων στην Παιδεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση και θα μελετήσει αν το μέτρο των λεγόμενων «ανεξάρτητων σχολείων» είναι βιώσιμο. Ωστόσο, ήδη καταγράφονται οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης είναι αντίθετη σε κάθε είδους δημιουργία ανεξάρτητων σχολείων, όπως είπε στο Star Channel ο γγ της OΛΜΕ, Ν.Παπαχρήστος.

Τα δίδακτρα, σύμφωνα με την πρόταση, θα πληρώνονται μέσω… κουπονιών, που θα εξαργυρώνουν οι γονείς σε όποιο σχολείο επιλέξουν: δημόσιο ή ιδιωτικό.

Η πρόταση αυτή ακούστηκε πρώτη φορά το 2011 και διερευνά τις δυνατότητες χρηματοδότησης του σχολείου πέραν της δημόσιας.

Σύμφωνα με τον κ.Παπαχρήστο, πρόκειται για «μια προσπάθεια των ιδιωτών, που εκμεταλλεύονται τις υπαρκτές ανεπάρκειες του κράτους στον τομέα της εκπαίδευσης για να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, «το σύστημα αυτό εφαρμόζεται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της, επισημαίνει, ότι αυτή η μέθοδος οδηγεί σε σταδιακή αύξηση των διδάκτρων, που πληρώνουν οι γονείς και έχει αποτύχει.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top