Στο κέντρο φροντίδας παιδιού της «Αποστολής» ο Αρχιεπίσκοπος με τον ηγούμενο Εφραίμ

Γευμάτισαν μαζί με τα παιδιά

Στο κέντρο φροντίδας παιδιού της «Αποστολής» ο Αρχιεπίσκοπος με τον ηγούμενο Εφραίμ

​Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Δημήτρειο» της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Αποστολή» επισκέφθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, μαζί με τον ηγούμενο της μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ.

Ο ηγούμενος Εφραίμ, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπισκόπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, τ��ν Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, τον Πρωτοσύγκελο Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη, μοναχούς της Μονής Βατοπαιδίου και τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, γευμάτισαν μαζί με τα παιδιά.

2270301.jpg
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του ανέφερε ότι «το Άγιον Όρος δεν αποτελεί μόνο Χώρο πνευματικής ανάπαυσης. Μολονότι ο προσανατολισμός του είναι κατ’ εξοχήν ασκητικός και ησυχαστικός, συμμετέχει στους πόνους, στις ωδίνες, στα προβλήματα και στις κατά καιρούς περιπέτειες του Λαού μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου να μεταφέρει στην Αδελφότητα την ευλογία και τις ευχαριστίες του για την μεγάλη στήριξη που προσέφεραν στην Ελληνικό λαό μέσω της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» από τις πρώτες ημέρες της οικονομικής κρίσης. «Χωρίς τη συμβολή της Μονής Βατοπαιδίου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος, το Έργο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» θα ήταν ασθενέστερο και ελλιπέστερο, τα προβλήματα και οι δυσκολίες των ανθρώπων περισσότερα»

Στην ομιλία ο Γέρων Εφραίμ τόνισε ότι «ο Μοναχισμός ευρίσκεται πάντοτε δίπλα στο κοινωνικό σύνολο τόσο σε περιόδους ευημερίας όσο και κυρίως σε περιόδους κρίσεως και στηρίζει αυτό με την αδιάλειπτη προσευχή του και τις φιλανθρωπίες του. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνει ανά τους αιώνες έμπρακτα την εντολή της αγάπης που εντέλλεται το Ευαγγέλιο».

2270309.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top