'Ηπειρος: Εικόνες βιβλικής καταστροφής- Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις- Σπίτια κατέρρευσαν

Τεράστιες ζημιές έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο

'Ηπειρος: Εικόνες βιβλικής καταστροφής- Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις- Σπίτια κατέρρευσαν

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που αφήνει πίσω της η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε τις προηγούμενες μέρες μεγάλο μέρος της χώρας. Η περιοχή που πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα ήταν η Ήπειρος, όπου κατέρρευσαν σπίτια, πνίγηκαν καλλιέργειες και το οδικό δίκτυο υπέστη τεράστιες ζημιές.

«Πώς να το κάνεις το κουράγιο που τα βλέπεις όλα διαλυμένα... Βροχή κι αέρα είχε πολύ. 16.26.50 Μιά νύχτα έφυγε όλο... Το πρωί που σηκώθηκα είχε φύγει. Νερό δεν έχουμε, ρεύμα δεν έχουμε, δρόμο δεν έχουμε. Μόνο φοβόμαστε; Επιφυλακή καθόμαστε όλη νύχτα» λέει με δάκρυα στα μάτια ο κ .Ανδρέας Τζαλαδήμας, κάτοικος Παρδαλίτσας Ιωαννίνων.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, που θυμίζουν εντούτοις διαδρομή με το τρενάκι του τρόμου, οι κατολισθήσεις στο χωριό Ζωτικό συνεχίζονται ακόμα και τώρα που η βροχή έχει κοπάσει.

Οι άνθρωποι στο Ζωτικό τριγυρνούν ανάμεσα στα χαλάσματα και προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τη συμφορά που τους βρήκε.

«Εδώ το χωριό έχει μεγάλο πρόβλημα με τις κατολισθήσεις, δύο σπίτια κινδυνεύουν και πολλά έχουν πάθει ρωγμές. Όλοι οι δρόμοι έχουν καταστραφεί» λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Ζωτικού.

Την ίδια ώρα τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί τα πορτοκάλια στην Άρτα καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλη την Ήπειρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top