Εξετάσεις Λυκείου: Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων- Βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5

Αλλαγές στην εκπαίδευση σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας-Πρώτη ανάρτηση: 02/02/2015 00:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα στις εξετάσεις του λυκείου.

Η τράπεζα θεμάτων καταργείται, ενώ η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Ζητούσαμε να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και να αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής γιατί αυτά τα δύο ζητήματα είχαν δημιουργήσει έναν μεγάλο αριθμό μεταξεταστέων. Αυξήσαν τα φροντιστήρια και δημιούργησαν μια στρέβλωση με το περιεχόμενο του σχολείου» είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.

Για το τρέχον σχολικό έτος οι ρυθμίσεις που αφορούν στην απόλυση από το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών της Γ’ λυκείου παραμένουν ως έχουν.

Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α’ και της Β’ λυκείου θα επιλέγονται αποκλειστικά από την διδαχθείσα ύλη, ενώ οι καθηγητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Τράπεζα Θεμάτων συμβουλευτικά. Την ίδια στιγμή επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top