Απεργία πείνας ξεκινά ο Νίκος Ρωμανός

Τι αναφέρει σε επιστολή του

Απεργία πείνας ξεκινά ο Νίκος Ρωμανός

​Απεργία πείνας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι, παρόλο που πέρασε σε ΤΕΙ μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν του χορηγείται άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

«Με βάση τους δικούς τους νόμους, λοιπόν, από τον Σεπτέμβρη δικαιούμαι να αρχίσω να παίρνω εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθώ το πρόγραμμα της σχολής. Όπως είναι λογικό, οι αιτήσεις που έχω κάνει έχουν καταλήξει στα αζήτητα, γεγονός που με οδηγεί να διεκδικήσω αυτό το αίτημα με οδόφραγμα το σώμα μου... η επιλογή που κάνω θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη: δεν υπερασπίζομαι τη νομιμότητά τους. Αντίθετα, απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia.

Τονίζοντας ότι δεν έχει άλλο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί, ο Ρωμανός καταλήγει: «από τη Δευτέρα 10/11 ξεκινάω απεργία πείνας χωρίς να κάνω βήμα πίσω, με την αναρχία πάντα στην καρδιά μου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top