ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ξεκινά... delivery στα φάρμακα ασθενών με κινητικά προβλήματα-Τι δήλωσε ο Βορίδης

Προανήγγειλε 4.000 προσλήψεις

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ξεκινά... delivery στα φάρμακα ασθενών με κινητικά προβλήματα-Τι δήλωσε ο Βορίδης

​Προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ και του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν τις 4.000 προανήγγειλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Βήμα FM, ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση ανακοίνωσε ότι 1.000 από αυτές τις προσλήψεις αφορούν το θεσμό του οικογενειακού ιατρού.

Ο Υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε και για το θέμα της παροχής φαρμάκων στους ασθενείς με κινητικά προβλήματα, όπου –όπως είπε- μελετάται και θα ξεκινήσει σύντομα η διανομή κατ’ οίκον, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, αναζητώντας τα φάρμακά τους.

Για την παροχή φαρμάκων σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα:

«Με απασχολεί πολύ και είναι ένα από τα πράγματα τα οποία θα ήμουν ευτυχής αν στη διάρκεια της θητείας μου είχα χρόνο να λύσω και αυτό το οποίο είπαμε και το είπαμε χθες να το ξεκινήσουμε με τον ΕΟΠΥΥ, και είναι ένα πρόγραμμα το οποίο το μελετάμε και θα τρέξει το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ένα πρόγραμμα κατ’ οίκον παραδόσεων των φαρμάκων. Ναι, μία μορφή στην οποία θα είμαστε σε συνεννόηση με ασθενείς που το έχουν ανάγκη, προκειμένου να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία, ειδικώς όταν τα νοσοκομεία δεν έχουν διαθέσιμα φάρμακα και στη πραγματικότητα παραπέμπουν είτε σε άλλο νοσοκομείο είτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Εκείνο το οποίο είπαμε, είναι να κάνουμε ένα πρόγραμμα με το οποίο θα παραδίδονται τα φάρμακα στο σπίτι του ασθενούς. Υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα το έχουμε κάνει. Θα το ξεκινήσουμε πιλοτικά. Θα διαλέξουμε δύο τρία σημεία στα οποία έχουμε μεγάλες συγκεντρώσεις τέτοιων αιτημάτων και θα δούμε πόσο πολύ μπορούμε να το διευρύνουμε».

Για το ελληνικό ρεκόρ σε αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες είπε:

«Ναι, δεν έχουμε πάρει κανένα μάθημα και επειδή δεν έχουμε πάρει κανένα μάθημα για αυτό στην πραγματικότητα έγινε και η παρέμβαση με την υπουργική απόφαση στις 18/8. Διότι αυτή είναι μια πρώτη παρέμβαση διαρθρωτικού χαρακτήρα η οποία τι λέει; Ότι εν πάση περιπτώσει για να γράφονται διαγνωστικές εξετάσεις θα πρέπει να ακολουθούνται ορισμένες βασικές κατευθυντήριες οδηγίες. Το γεγονός ότι ουσιαστικά, σας το λέω χοντρικά, από το 2012 σε σχέση με το 2014 έχουμε αύξηση 50% του κόστους των διαγνωστικών εξετάσεων μέσα στην κρίση δείχνει το γεγονός ότι αντιλαμβάνεσθε, δεν αρρωσταίνει ο Έλληνας περισσότερο ξαφνικά από το 2012 το 2014, κάτι άλλο έχει γίνει. Επομένως η προσπάθεια την οποία κάνουμε τώρα είναι να διαμορφώσουμε πεδία ελέγχου μέσα από τις κατευθυντήριες οδηγίες. Δεν περιορίζουμε την ενδεικνυόμενη συνταγογράφηση. Εάν κάποιος γιατρός θέλει να συνταγογραφήσει γιατί πιστεύει ότι πρέπει να συνταγογραφήσει έχει το δικαίωμα να το κάνει αλλά αν αποκλίνει από τις κατευθυντήριες οδηγίες ενδέχεται στα πλαίσια του ελέγχου που θα του κάνει ο ΕΟΠΥΥ να κληθεί να εξηγήσει γιατί συνταγογράφησε με τον τρόπο που συνταγογράφησε».

Για προσλήψεις στο χώρο της Υγείας:

«Είμαι στην «ευτυχή» θέση να κάνω προσλήψεις ακριβώς γιατί πλέον μπορούμε. Έχουμε ήδη προσλάβει -από αυτές που εξαγγείλαμε- μια σειρά από προσλήψεις τον Ιούνιο. Λοιπόν, από αυτές ήδη έχουν προσληφθεί 400 γιατροί και είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη 400ων ακόμα. Λέω χοντρικά τα νούμερα. Αυτοί είναι για τη δευτεροβάθμια. Για νοσοκομεία, άνθρωποι που έχουν ήδη κριθεί».

Νέες συμβάσεις με γιατρούς ετοιμάζει ο ΕΟΠΥΥ

Ακόμα, ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον ΕΟΠΥΥ, τόνισε την αναγκαιότητα της συνέχισης του διαλόγου με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία υπογραφής νέων συμβάσεων με τους ιατρούς.

Οι νέες συμβάσεις θα είναι ανοικτές σε όλους τους ιατρούς και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον 2 ετών. Με τις νέες συμβάσεις για τους ιατρούς που θα παρέχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ιατρό ��α συμβληθεί με τον Οργανισμό, για έναν ορισμένο αριθμό επισκέψεων, σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων ανά περιοχή.

Στόχος του Οργανισμού είναι οι νέες ανοικτές συμβάσεις να καλύψουν τις ανάγκες όλων των πολιτών με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top