Ειδικοί Φρουροί: Επιστρέψαμε στα «μαύρα μεσάνυχτα»-Η Αστυνομία γυρίζει χρόνια πίσω

Σταμάτησαν να επικοινωνούν μέσω του συστήματος Τetra

​Με μία σκληρή ανακοίνωση που έχει τίτλο «Η αστυνομία γυρίζει χρόνια πίσω» το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής, καταγγέλλει ότι η ΕΛ.ΑΣ. γυρίζει στο παλιό σύστημα επικοινωνίας με τους ασυρμάτους που το χρησιμοποιούσε πριν από το 2004 και παύει το ειδικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας TETRA.

«Από τα μεσάνυχτα σήμερα, επιστρέψαμε στα μαύρα μεσάνυχτα της τεχνολογίας προηγούμενης δεκαετίας, υποβαθμίζοντας το αποτελεσματικότερο όπλο του αστυνομικού στη μάχη με το έγκλημα, το τεράστιο όπλο της επικοινω��ίας. Η πολιτεία επέτρεψε στο όνομα της οικονομίας να εξοικονομήσει χρήματα περικόπτοντας την ασφάλεια των αστυνομικών της», αναφέρει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών.

«Οι Έλληνες Αστυνομικοί από σήμερα σταμάτησαν να ακούνε μέσω TETRA, γιατί στο εξής θα προσπαθούν να ακούσουν ξανά τη βραχνή φωνή του απαρχαιωμένου αναλογικού συστήματος επικοινωνιών και μαζί τους να τους ακούν οι πάσης φύσεως κακοποιοί και εγκληματίες που εύκολα θα έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία της αστυνομίας», συμπληρώνουν.

Τέλος, απευθύνουν έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάθε αρμόδιο «που μπορεί να στηρίξει με αποφάσεις του την ασφάλεια των αστυνομικών, να σταματήσει την κατρακύλα της οπισθοδρόμησης διατηρώντας σύγχρονο το κομμάτι της επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top