ΧΑΜΟΣ με τις άδειες κυήσεως: Εκπαιδευτικοί "γεννούν" προβλήματα για να "κάθονται" περισσότερο

Μία στις δύο γυναίκες "παρουσιάζει" επιπλοκές-Δείτε αναλυτικά

ΧΑΜΟΣ με τις άδειες κυήσεως: Εκπαιδευτικοί "γεννούν" προβλήματα για να "κάθονται" περισσότερο

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις άδειες που παίρνουν οι εγκυμονούσες εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε δημόσια σχολεία εξαιτίας… διάφορων προβλημάτων και επιπλοκών κατά τη διάρκεια της κύησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 1 στις 2 εγκυμονούσες λαμβάνουν άδειες μακράς διαρκείας τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό παγκοσμίως δεν ξεπερνά το 15%.

Το γεγονός αυτό, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας που προκαλεί στα σχολεία, εγείρει και ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο χορήγησης αδειών μακράς διάρκειας αλλά και το καθεστώς ελέγχου των γνωματεύσεων που παρέχουν οι γυναικολόγοι.

EGUES.jpg
Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος παγκοσμίως των επαπειλούμενων κυήσεων προσδιορίζεται στο 15% όταν στην Ελλάδα και ειδικά στην Εκπαίδευση φτάνει σχεδόν το 50%. Από τις συνολικά 5.542 κυήσεις που καταγράφηκαν το 2012-13 οι 2.662 (ποσοστό 48%) χαρακτηρίστηκαν επαπειλούμενες κυήσεις. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φτάνει το 56% ενώ για τη Δευτεροβάθμια το 35%.

Σε ορισμένες περιοχές τα ποσοστά που καταγράφονται είναι ακόμη πιο αυξημένα, όπως για παράδειγμα στην Α' Αθήνας Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top