Χανιώτης δώρισε στο δημόσιο 4.2 εκατ. ευρώ, αλλά παραμένουν ανεκμετάλλευτα λόγω γραφειοκρατίας

Πέντε ολόκληρα χρόνια η υπόθεση βρίσκεται στο συρτάρι

Χανιώτης δώρισε στο δημόσιο 4.2 εκατ. ευρώ, αλλά παραμένουν ανεκμετάλλευτα λόγω γραφειοκρατίας

Το ελληνικό δημόσιο έκανε και πάλι το θαύμα του, αφού του χάρισαν 4.2 ευρώ και δεν τα έχει εκμεταλλευτεί εδώ και πέντε χρόνια.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Ένας επιχειρηματίας από την Κρήτη, ονόματι Γιώργος Μαλινάκης, έφυγε από την ζωή το 2008 σε ηλικία 83 ετών και αποφάσισε να αφήσει την αμύθητη περιουσία του στο δημόσιο.

Ο αείμνηστος επιχειρηματίας, μέσα από τη διαθήκη του, διέθετε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η οποία σήμερα αγγίζει τα 4,2 εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο Χανίων για την ανέγερση Ψυχιατρικής Πτέρυγας.

Το μόνο που ζητούσε είναι να τεθεί στην κύρια είσοδο της πτέρυγας που θα ανεγερθεί μια πλάκα στην οποία να αναφέρεται: «Δωρεά Γεωργίου Γεωργίου Μαλινάκη, εις μνήμη των γονέων του Γεωργίου και Αλεξάνδρας».

Και φυσικά να τηρηθεί η διαθήκη με σχολαστικότητα αλλιώς το κληροδότημα θα δοθεί στον Ερυθρό Σταυρό.

Ωστόσο, η ασύλληπτη δωρεά με καταθέσεις ύψους περίπου 3,7 εκατ. δολαρίων, χρυσές λίρες Αγγλίας, ακίνητα σε Χανιά και Αθήνα, παραμένει μέχρι και σήμερα αναξιοποίητη.

Διάφοροι παράγοντες όπως ένας νόμος του 1939, η ολιγωρία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και το γεγονός ότι εξαφανίζονταν φάκελοι, οι οποίοι είχαν αποσταλεί από την Επιτροπή Εκτέλεσης της Διαθήκης στο Υπουργείο, «δέσμευαν» εδώ και πέντε χρόνια εκατομμύρια ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την υπόθεση έχει αναλάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, και να ξεκινήσουν το συντομότερο οι διαδικασίες ανέγερσης Ψυχιατρικής Πτέρυγας.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top