Δουλειές με "φούντες": Θα έβγαζε πάνω από 67.000 ευρώ από την πώληση ακατέργαστης κάνναβης

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 30χρονος έμπορος ναρκωτικών

Δουλειές με "φούντες": Θα έβγαζε πάνω από 67.000 ευρώ από την πώληση ακατέργαστης κάνναβης

Ένας 30χρονος άνδρας συνελήφθη στο Κάστρο Βοιωτίας κατηγορούμενος για καλλιέργεια, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, την ώρα που έμπαινε σε αποθήκη – ξυλουργείο που διατηρεί στην περιοχή Κάστρο Βοιωτίας.

Σε έρευνα που έγινε στο εσωτερικό της αποθήκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 21 κιλών και 383 γραμμαρίων, υπό καθεστώς αποξήρανσης και απλωμένες σε διάφορα σημεία του δαπέδου της αποθήκης, έξι (ρολά απορροφητικού χαρτονιού δαπέδου, στα οποία ήταν τα ναρκωτικά προς αποξήρανση, πέντε φελιζόλ με τρύπες στο εσωτερικό τους, τα οποία ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε ως φυτώριο για την αρχική καλλιέργεια των σπόρων κάνναβης.

Σε διαδοχικές έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια του 30χρονου στις περιοχές του Κάστρου και του Σαράντι Βοιωτίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν: ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 1 κιλού και 21 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα, επτά κυνηγετικά φυσίγγια, 16 κροτίδες και δέκα φωτοβολίδες, Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε, επίσης, ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάρτα sim , ��ου βρέθηκε στην κατοχή του 30χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Τα κέρδη που θα αποκόμιζε ο δράστης από την πώληση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκαν, εκτιμάται ότι θα υπερέβαιναν τις 67.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ήταν καλλιεργητής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο σε αγροτική περιοχή στο Στροβίκι Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, στις 15-08-2013, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης, ύψους τριών περίπου μέτρων το καθένα και ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 92 γραμμαρίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top