Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής η κλεμμένη μοτοσικλέτα

Προσπάθεια να εντοπιστούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής η κλεμμένη μοτοσικλέτα

Ρεπορτάζ Βάιος Σύρρος


Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχει μπει η κλεμμένη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που πιθανόν να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Η μηχανή που βρέθηκε πεταμένη στο ρέμα της Χελιδονούς, αποτελεί ίσως τη μοναδική ελπίδα των διωκτικών αρχών που αναζητούν κάποιο χειροπιαστό αποδεικτικό στοιχείο που πιθανότατα να τους οδηγήσει στην πραγματική ταυτότητα των δύο δολοφόνων.

Η μοτοσικλέτα που από χθες το μεσημέρι βρίσκεται στα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας έγινε φύλο και φτερό από εξειδικευμένους αστυνομικούς της σήμανσης. Κομμάτι - κομμάτι οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και το παραμικρό δακτυλικό αποτύπωμα αλλά και οποιοδήποτε άλλο ίχνος βιολογικού υλικού που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις έρευνες. Ίχνη όχι κατ' ανάγκην των δύο δραστών της δολοφονικής επίθεσης, αλλά ακόμη και του άγνωστου δράστη που έκλεψε τη μηχανή πριν από μερικές εβδομάδες, πιθανότατα για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Με βάση το οπτικό υλικό από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων οι αστυνομικοί θεωρούν πλέον δεδομένο ότι οι δράστες της δολ��φονικής επίθεσης διέφυγαν στρίβοντας αρχικά στην οδό Αυξεντίου, μπήκαν στην οδό Μίνωος και από διάφορα στενά της περιοχής τελικά έφτασαν στο ρέμα της Χελιδονούς. Εκεί παράτησαν τη μηχανή και έβγαλαν την πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι στο ρέμα της Χελιδονούς τους περίμεναν συνεργοί τους οι οποίοι τους παρέλαβαν και στην συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Την ίδια ώρα εξετάζονται διάφορα σενάρια για το ποια οργάνωση μπορεί να κρύβεται πίσω από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top