Λάρισα: στα χέρια της Αστυνομίας, σπείρα που είχε «ρημάξει» την πόλη!

Είχαν μαζέψει περίπου 400.000 ευρώ

Λάρισα: στα χέρια της Αστυνομίας, σπείρα που είχε «ρημάξει» την πόλη!

​Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» την Λάρισα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα είχε κάνει συνολικά 70 διαρρήξεις, ενώ η λεία που αποκόμισαν υπολογίζεται ότι φθάνει τις 400.000 ευρώ!

Μάλιστα τα μέλη της σπείρας έρχονταν από την Βόρεια Ελλάδα στη Λάρισα.

Συνελήφθησαν πριν από 5 ημέρες τέσσερα άτομα, μέλη της οργάνωσης, τρεις άνδρες, ηλικίας 35, 21 και 17 ετών και μία 43χρονη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ατόμων, ενός 31χρονου και μίας 33χρονης, καθώς και σε βάρος άλλων αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών τους.

Όπως προκύπτει, τα μέλη της οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της κατοχής πυροβόλων όπλων.

Η σύλληψη των τεσσάρων έγινε το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου, στα παλαιά διόδια Τεμπών, όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων εντόπισαν ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που αναζητούνταν ως ύποπτο με επιβαίνοντες δράστες κλοπών και στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες και το ακινητοποίησαν προκειμένου να το ελέγξουν.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες λίγη ώρα πριν τον εντοπισμό τους διέπραξαν δύο κλοπές στη Λάρισα, αναρριχώμενοι σε διαμερίσματα πρώτου ορόφου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των τεσσάρων συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων και λοιπών τιμαλφών, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Λάρισας, όπου διαμέσου της συνηγόρου τους, όταν παρουσιάσθηκαν για να απολογηθούν, παρέδωσαν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων προερχόμενα από τη διάρρηξη σε διαμέρισμα του 43χρονου που είχαν διαπράξει λίγο πριν συλληφθούν.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών, αλλά και να εξακριβωθεί η ταυτότητα των αγνώστων συνεργών τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top