Αποκλειστικό: Διάβαζαν στα κελιά τους για να μπουν στο πανεπιστήμιο!

Διαβάστε τις συγκινητικές ιστορίες ενός 20χρονου και ενός 23χρονου

Υπάρχουν κάποια παιδιά που αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από τη φυλακή .Ο Βασίλης και ο Ρόκας είναι δυο νέοι που έβαλαν στην άκρη το γεγονός ότι βρεθήκαν στη φυλακή, διάβασαν και κατάφεραν να γίνουν φοιτητές.

Πέρασαν στο Πολυτεχνείο και σε Τεχνολογικό ίδρυμα και απέδειξαν πως όταν υπάρχει θέληση δεν υπάρχουν εμπόδια.

Ο Ρόκας είναι 20 χρονών. Από την ημέρα που έχασε την ελευθερία του όλα άλλαξαν αλλά δεν το έβαλε κάτω.

«Ήμο��ν στα μαύρα μου τα χάλια αλλά αποφάσισα να διαβάσω. Για να φτιάξω πάλι τη ζωή μου, να μάθω κάτι…»

Ο Βασίλης είναι 23 χρονών και μόλις έμαθε ότι στη φυλακή του Αυλώνα υπάρχει σχολείο γράφτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το σχολείο το είχε σταματήσει από 16χρονων και τώρα του δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να το συνεχίσει αλλά να περάσει και σε μια σχόλη τεχνολογικού ιδρύματος .

«Ένιωσα γαλήνη μόλις έμαθα ότι πέρασα! Ήθελα πάρα πολύ να τελειώσω το σχολείο και να περάσω σε κάποια σχολή.. Είναι κάπως να μαθαίνεις ότι θα βγεις έξω έστω και για τη σχολή σου. Θέλω να ακολουθήσω τη σχολή μου να την τελειώσω κι αν μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω πάνω σε αυτό.»

Οι δυο νέοι λένε πως αξίζει στη ζωή να προσπαθείς ό,τι δυσάρεστο και να συμβαίνει στο πέρασμα των χρονών και στέλνουν το μήνυμα τους:

«Αξίζει να κάνεις προσπάθειες για το μέλλον σου. Δεν αξίζει να σου τυχαίνει κάτι και να τα αφήνεις όλα πίσω. Πρέπει να προσπαθείς..»

Και οι δυο είναι έτοιμοι να ανοίξουν ��α φτερά τους σε μια νέα ζωή που ξεκινάει με τις σπουδές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top