Κατηγορούμενος δολοφονίας ανδρών ΔΙΑΣ: "Από ποιον να ζητήσω συγγνώμη;"

Είχε συγκλονίσει η υπόθεση τον Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη

Κατηγορούμενος δολοφονίας ανδρών ΔΙΑΣ: "Από ποιον να ζητήσω συγγνώμη;"

Άρχισαν οι απολογίες των κατηγορούμενων για τη στυγνή δολοφονία των δυο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη. Οι δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ 20 και 22 χρόνων, έπεσαν νεκροί καταδιώκοντας τέσσερις από τους 15 συνολικά κατηγορούμενους οι οποίοι μόλις είχαν ληστέψει ψιλικατζίδικο στο Μενίδι.

Τον κύκλο των απολογιών άνοιξε ο Ανδρέας Ποφίδης, ο οποίος εμφανίζεται να διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες καταθέσεις του, να παίρνει όλη την ευθύνη επάνω του παραδεχόμενος ότι αυτός πυροβόλησε. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονό�� ότι ο κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο Ποφίδης στην απολογία του υποστήριξε ότι: «Μετά τη ληστεία μπήκαμε στο αμάξι και φύγαμε. Ο Σαββίδης κατέβηκε σε κάποιο σημείο γιατί είχε δουλειές. Εγώ πήρα το τιμόνι. Στο αμάξι ήταν ακόμα, ο Βιτάλι (κατηγορούμενος διαφεύγει στο εξωτερικό)και ο Ντίμας." Το όνομα αυτό αναφέρεται πρώτη φορά.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πρόκειται για ρωσοπόντιο με τον οποίο συγκατοικούσε ο Βιτάλι. Συνεχίζοντας την περιγραφή της καταδίωξης ο Ποφίδης είπε: "Ο Ντίμας μου είπε να κάτσω στο τιμόνι και να πάμε προς Πειραιά. Στο ύψος του Αιγάλεω άρχισαν να μας ακολουθούν οι μηχανές των αστυνομικών. Περίπου δέκα. Έψαχνα να στρίψω, τελικά, βρήκα ένα στενό και έστριψα. Είδα από τον καθρέπτη τις μηχανές, περίπου στα πέντε έξι μέτρα. Εκεί κατέβασε ο Βιτάλι το τζάμι του αυτοκινήτου επειδή δε φαινόταν τίποτα. Όταν έβγαλε το κεφάλι, δέχθηκε χτύπημα. Μου φωνάζει με χτύπησαν. Εκείνη τη στιγμή, πήρα το όπλο που ήταν πεσμένο στο κάθισμα, άνοιξα το παράθυρο και έριξα για να μπορέσουμε να φύγουμε, σημαδεύοντας προς τα κάτω στα πόδια και τα λάστιχα. Έτσι φύγαμε».

Για τη συμμετοχή του στη ληστεία ο Ποφίδης υποστήριξε ότι είχε ανάγκη τα λεφτά. Η λεία τους ήταν 25.000 ευρώ είπε, αλλά εκείνος τελικά, όπως υποστήριξε, δεν πήρε ούτε ένα ευρώ.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε αμετανόητος καθώς σε σχετική ερώτηση των δικαστών είπε ότι δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι συνήγοροι του προσπάθησαν να τον δικαιολογήσουν υποστηρίζοντας ότι δεν κατάλαβε την ερώτηση, εκείνος επέμεινε ως το τέλος. Χαρακτηριστικά, ο εισαγγελέας της έδρας τον ρώτησε: "Αισθάνεστε ότι πρέπει να ζητήσετε συγνώμη;" Κι εκείνος απάντησε: "Συγνώμη από ποιον; Δεν το αισθάνομαι."

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του διαφοροποιήθηκε σημαντικά από όσα είχε πει στις αρχικές καταθέσεις του περιγράφοντας την αιματηρή καταδίωξη. Σε ερώτηση του εισαγγελέα για ποιόν λόγο αλλάζει ολοκληρωτικά τις αρχικές του καταθέσεις καθώς στο παρελθόν δεν είχε παραδεχτεί ούτε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο, ούτε ότι πυροβόλησε, ο κατηγορούμενος απάντησε: "Ήθελα να πω την αλήθεια για να μην πάρουν την ευθύνη αυτοί που δεν πρέπει."Για τον κατηγορούμενο Εμερζίδη, του οποίου η αποφυλάκιση λόγω παρέλευσης του 18μήνου είχε προκαλέσει σάλο ο Ποφίδης υποστήριξε ότι δεν ήταν παρόν ούτε στη ληστεία, ούτε στη δολοφονία.

Στη συνέχεια το δικαστήριο κάλεσε τον Γιάννη Σαββίδη να απολογηθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε. Δήλωσε: "Δε θα απολογηθώ καθόλου." υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο αντιδρά στην απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα της υπεράσπισης για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να αποδειχθεί ότι τα θύματα χτυπήθηκαν από ένα όπλο. Ο κατηγορούμενος κατέληξε λέγοντας "Να δικαστούμε για αυτά που κάναμε." και ο πρόεδρος της έδρας συμπλήρωσε: "Το Δικαστήριο ψάχνει την αλήθεια. Σκεφτείτε το εάν θέλετε να απολογηθείτε στην επόμενη συνεδρίαση."

Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top