Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε

Η Ολλανδία αντιμέτωπη με την Ισπανία

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε

Σήμερα είναι ο μεγάλος τελικός… Ολλανδία και Ισπανία έρχονται αντιμέτωπες την Κυριακή το βράδυ στο Σόκερ Σίτι του Γιοχάνεσμπουργκ μπροστά σε μια μοναδική πρόκληση: Την κατάκτηση του Μουντιάλ.


Μετά από ένα μήνα αδιάκοπων παιχνιδιών και προβλέψεων, λοιπόν, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής ρίχνει αυλαία…


Τα προγνωστικά, μέχρι και ο Πολ το χταπόδι, επιμένουν ότι η Ισπανία έχει τον πρώτο λόγο. Όμως ποιος μπορεί να είναι σίγουρος απέναντι σε μια τέτοια Ολλανδία;;;


Με τη Σακίρα και τα σέξι λικνίσματά της πριν τον αγώνα, το θερμόμετρο θα φτάσει σίγουρα στα ύψη!!! Στην τελετή που θα ξεκινήσει ��ύο ώρες πριν τον μεγάλο τελικό(19:30), θα λάβουν μέρος και 780 χορευτές.


Ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης, Ζερμέν Κρεγκ αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα θα είναι περισσότερο νεανικό και όχι φολκλορικό όπως στην έναρξη, ενώ θα περιλαμβάνει αρκετά εφέ με τον φωτισμό.


Εν τω μεταξύ, η Γερμανία κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, μετά τη νίκη της με 2-3 επί της Ουρουγουάης σε έναν αγώνα που είχε από όλα: ανατροπές, εναλλαγή παιχνιδιού και τέρματα.

Μεγάλος νικητής της αναμέτρησης αναδείχθηκε βέβαια ο Πωλ, το διάσημο πλέον χταπόδι του ενυδρείου του Ομπερχάουζεν, το οποίο προέβλεψε τη νίκη της Γερμανίας, πετυχαίνοντας σερί επτά συνεχών προβλέψεων.


Αυτό που περιμένει τώρα ο Πωλ, ο οποίος φλέρταρε για λίγη ώρα με το ...μπάρμπεκιου, είναι η δικαίωσή του και στον τελικό με νίκη της Ισπανίας.

Τα «πάντσερ» πήραν προβάδισμα στο σκορ από το 19 με το γκολ που πέτυχε ο Τόμας Μίλλερ και εννέα λεπτά αργότερα οι Λατινοαμερικάνοι έφεραν το σκορ στα ίσα με γκολ του Cavani.


Στο 41, η Ουρουγουάη βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Φορλάν βρήκε σε καλή θέση τον Σοάρες, ο οποίος όμως δεν τείωσε σωστά τη φάση.


Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ουρουγουανοί πίεσαν και στο 51 ο DiegoForlanπέτυχε την απόλυτη ανατροπή, γράφοντας το 2-1.

Η χαρά τους ωστόσο δεν κράτησε πολύ, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Jansen εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Ουρουγουανού γκολκίπερ και ισοφάρισε σε 2-2.


Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πιέζουν τις αντίπαλες εστίες και μετά από συνεχείς αντεπιθέσεις, στο 82, ο Κεντίρα με κεφαλιά έγραψε το 2-3 και έστειλε τη Γερμανία στο τρίτο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου Κυπέλου.


Δείτε την τελετή λήξης του 2006 με τη Σακίρα...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top