Η πρώτη νίκη της Εθνικής

89-81 την Κίνα στη μάχη της Άγκυρας

Η πρώτη νίκη της Εθνικής

Αν και δυσκολεύτηκε η Εθνική μπάσκετ επιβεβαίωσε τελικά τον τίτλο του φαβορί στον πρώτο της αγώνα για το Μουντομπάσκετ στην Άγκυρα, ενάντια στην Κίνα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε χωρίς τους τιμωρημένους για τα επεισόδια στον φιλικό αγώνα με τη Σερβία, Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, και οι απουσίες αυτές ήταν αισθητές σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ωστόσο η Εθνική ήθελε το τρίποντο και παρά την ασφυκτική άμυνα ζώνης των Κινέζων και το πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο, πήρε τελικά τη νίκη με 89-81.

Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας ξεκίνησαν δυναμικά πετυχαίνοντας αμέσως το 6-0 με δύο τρίποντα των Μπουρούση και Ζήση, ενώ στη συνέχεια με έμμεσο τρίποντο του Μπουρούση έφτασαν το σκορ στο 9-0.

Οι παίκτες της Εθνικής κράτησαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο έληξε 25-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική συνέχισε να έχει το προβάδισμα, οι απουσίες ωστόσο δεν της επέτρεψαν να ξεφύγει δυναμικά στο σκορ, αν και κράτησε μια διαφορά 10 πόντων.

Οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με σκορ 47-37, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο η εθνική κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και 13 πόντους, ωστόσο δεν κράτησε τη διαφορά. Μάλιστα τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου οι Κινέζοι εκμεταλεύτηκαν λάθη της ελληνικής άμυνας και μείωσαν στους πέντε. Εκεί άρχισαν και τα προβλήματα για την Εθνική με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να λήξει με την ισχνή διαφορά 65-62.

Οκτώ λεπτά πριν το τέλος η Εθνική βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ, όταν ο Γιανλιν με εύστοχη εκτέλεση δύο βολών έφερε το σκορ στο 65-66.

Εκεί άρχισε και το θρίλερ με την Εθνική να ανακτά προβάδισμα 79-70 και τους Κινέζους να μειώνουν σε 81-79.

Ωστόσο οι παίκτες της Εθνικής ανέβασαν στροφές στα τελευταία λεπτά και πέτυχαν κρίσιμα καλάθια με αποτέλεσμα να πάρουν την πρώτη νίκη τους στο Μουντομπάσκετ.

Την Κυριακή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο.

Πρώτη ανάρτηση 28/08/2010 16:00

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top